Practice Question and Answer

Q: 1 India's Haj Quota increased from 1.75 lakh to __________ by Saudi Arabia. 9 0

  • 1
    2 lakh
    Correct
    Incorrect
  • 2
    2.2 lakh
    Correct
    Incorrect
  • 3
    2.5 lakh
    Correct
    Incorrect
  • 4
    3 lakh
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 1. "2 lakh"
Explanation :

Q: 2 Who won the Ukraine presidential election, recently 11 0

  • 1
    Oleh Tyahnybok
    Correct
    Incorrect
  • 2
    Ihor Kilomoyskyi
    Correct
    Incorrect
  • 3
    Volodymyr Zelenskiy
    Correct
    Incorrect
  • 4
    Alexander Zakharchenko
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 3. "Volodymyr Zelenskiy"
Explanation :

Q: 3 Who has been appointed as new Prime Minister of Israel 11 0

  • 1
    Benjami Netanyahu
    Correct
    Incorrect
  • 2
    Reuven Rivlin
    Correct
    Incorrect
  • 3
    Benny Gantz
    Correct
    Incorrect
  • 4
    Yisrael Katz
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 1. "Benjami Netanyahu"
Explanation :

Q: 4 How much percent of life insurer's premium income was grown for the year 2019, as per Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI)? 8 0

  • 1
    15%
    Correct
    Incorrect
  • 2
    14%
    Correct
    Incorrect
  • 3
    13%
    Correct
    Incorrect
  • 4
    11%
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 4. "11%"
Explanation :

Q: 5 Who claimed a bronze medal in the women's 5000m race? 11 0

  • 1
    Ashwini Nachappa
    Correct
    Incorrect
  • 2
    Dutee Chand
    Correct
    Incorrect
  • 3
    Anju Bobby George
    Correct
    Incorrect
  • 4
    Parul Chaudhary
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 4. "Parul Chaudhary"
Explanation :

Q: 6 Name of the olympic athlete who has banned for 4 years for doping. 10 0

  • 1
    Asbel Kiprop
    Correct
    Incorrect
  • 2
    Nick Wills
    Correct
    Incorrect
  • 3
    Clijah Manangoi
    Correct
    Incorrect
  • 4
    Mo Farah
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 1. "Asbel Kiprop"
Explanation :

Q: 7 When did the World Creativity and Innovation Day was observed? 9 0

  • 1
    17th April
    Correct
    Incorrect
  • 2
    18th April
    Correct
    Incorrect
  • 3
    21st April
    Correct
    Incorrect
  • 4
    22nd April
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 3. "21st April"
Explanation :

Q: 8 Annu Rani bagged __________ in Asian Athletics Championship 2019. 9 0

  • 1
    Gold
    Correct
    Incorrect
  • 2
    Silver
    Correct
    Incorrect
  • 3
    Bronze
    Correct
    Incorrect
  • 4
    None of the above
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 2. "Silver"
Explanation :

      Report Error : India's Haj Quota increased from 1.75 lakh to __________ by Saudi Arabia.

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : Who won the Ukraine presidential election, recently

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : Who has been appointed as new Prime Minister of Israel

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : How much percent of life insurer's premium income was grown for the year 2019, as per Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI)?

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : Who claimed a bronze medal in the women's 5000m race?

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : Name of the olympic athlete who has banned for 4 years for doping.

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : When did the World Creativity and Innovation Day was observed?

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : Annu Rani bagged __________ in Asian Athletics Championship 2019.

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully