English Practice Question and Answer
8 Q:The 1st and the last sentences of the passage are numbered 1 and 6. The rest of the passage is split into four parts P, Q, R and S. These four parts are not given in their proper order. Read the sentence and find out which of the four combinations is correct. The find the correct answer and indicate it in the answer sheet.
1. Snakes are the most feared of all reptiles.
P. Superstition and ignorance prevents proper treatment.
Q. It is also beneficial to man.
R. Snake is not a source of fear and harm.
S. Many people are killed by snakes in India and all over the world.
6. Medicines are made from its poison.
1418 05f2266e90d44c43edf065252
5f2266e90d44c43edf065252P. Superstition and ignorance prevents proper treatment.
Q. It is also beneficial to man.
R. Snake is not a source of fear and harm.
S. Many people are killed by snakes in India and all over the world.
6. Medicines are made from its poison.
- 1PRSQfalse
- 2QRSPfalse
- 3SPRQtrue
- 4SRQPfalse
- Show AnswerHide Answer
- Workspace
- SingleChoice
Answer : 3. "SPRQ "
Q:Fill in the blanks in the passage below with the appropriate word from the options.
The king of Rampur was not (1)........The following story proves that. Once he paid a (2) ......... to a town away from his capital.
The king's staff governing the town welcomed the king. As per the King's desire a (3)....... of the renowned people of the town was called at night. The people (4)...... the king and bestowed their praise on him and all sat down to listen to (5)....... the king had to tell them.
Fill in the blank in (2).
1418 05d95951d03318343d0434ab7
5d95951d03318343d0434ab7The king of Rampur was not (1)........The following story proves that. Once he paid a (2) ......... to a town away from his capital.
The king's staff governing the town welcomed the king. As per the King's desire a (3)....... of the renowned people of the town was called at night. The people (4)...... the king and bestowed their praise on him and all sat down to listen to (5)....... the king had to tell them.
- 1homagefalse
- 2visittrue
- 3donationfalse
- 4fundfalse
- Show AnswerHide Answer
- Workspace
- SingleChoice
Answer : 2. "visit"
Q: Direction: In the question, four alternatives are given for the Idiom/Phrase underlined in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and mark it is the Answer Sheet.
To account for
1417 0601169562a5c813e1574d371
601169562a5c813e1574d371To account for
- 1speak the truth aboutfalse
- 2maintain accounts properlyfalse
- 3give the accounts forfalse
- 4give a satisfactory explanation fortrue
- Show AnswerHide Answer
- Workspace
- SingleChoice
Answer : 4. "give a satisfactory explanation for "
Q:Identify the segment in the sentence which contains the grammatical error.
Does he like to go for sightseeing when he is in holiday ?
1416 0611b788614663c47a234059d
611b788614663c47a234059d- 1When he isfalse
- 2Does he likefalse
- 3in holiday?true
- 4to go for sightseeingfalse
- Show AnswerHide Answer
- Workspace
- SingleChoice
Answer : 3. "in holiday?"
Q:Direction: In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word as your answer.
Chastise
1416 0612770dcb05363065a014a04
612770dcb05363065a014a04- 1Rewardfalse
- 2Enlargefalse
- 3Punishtrue
- 4Slowerfalse
- Show AnswerHide Answer
- Workspace
- SingleChoice
Answer : 3. "Punish"
Q:In the following passage, some of the words have been left out. First, read the passage over and try to understand what is about. Then fill in the blanks with the help of the alternatives given. Mark your answer in the Answer-sheet.
The library, if used properly, is invaluable in helping you develop discernment. It is rich………..(1)……….information that goes far beyond the……….(2)……….of any one text book or course…..(3)…….your text book authors does not make a particular……….(4)…………clear and you feel the need……..(5)………another description in greater detail………..(6)………in other words, go to the library and ………7)….other books on the subject. By calling……(8)……..two or three writers dealing with the ……..(9)…….topic, you will find some…..(10)……of certain facts. In seeking additional sources, you will have gained immeasurably, for you will have seen what several experts perceive as being particularly important on common subject.
(Mark your answer 3)
1416 05d80740426eba62f09c103a6
5d80740426eba62f09c103a6(Mark your answer 3)
- 1Iftrue
- 2Whilefalse
- 3Whenfalse
- 4Supposefalse
- Show AnswerHide Answer
- Workspace
- SingleChoice
Answer : 1. "If"
Q:In the following passage, some of the words have been left out. First, read the passage over and try to understand what is about. Then fill in the blanks with the help of the alternatives given. Mark your answer in the Answer-sheet.
Have you ever felt that Computer are getting under your skin? Will, you have seen nothing yet. Scientists in the United states are……(11)……computer that are so………(12)……..that they can be seen into the fining of clothes or even…….(13)….in to the human body.
These are…………..(14)…..as sub-dermal computers, and those who….(15)……then will be able to communicate through radio links to other computer arriers. Initially the……….(16)…….for this mindboggling micro-technology is …….(17)…..to be military one.
Already the US army has developed a Computer of the…..(18)……of a pill, which can be ……(19)….and allow doctors to…….(20)….the health of soldiers on training missions.
(Mark your answer 17)
1416 05d8084b1621a002eeda754a2
5d8084b1621a002eeda754a2These are…………..(14)…..as sub-dermal computers, and those who….(15)……then will be able to communicate through radio links to other computer arriers. Initially the……….(16)…….for this mindboggling micro-technology is …….(17)…..to be military one.
Already the US army has developed a Computer of the…..(18)……of a pill, which can be ……(19)….and allow doctors to…….(20)….the health of soldiers on training missions.
(Mark your answer 17)
- 1likelytrue
- 2seeminglyfalse
- 3obviouslyfalse
- 4patentlyfalse
- Show AnswerHide Answer
- Workspace
- SingleChoice
Answer : 1. "likely "
Q:Read the passage carefully and give the answer of following questions.
One of the American Navy's greatest losses during World War if was inflicted not by the Japanese, but by the weather. On the evening of 17 December 1944, destroyers, cruisers and aircraft carriers of the Third Fleet Task Force 38 were replenishing stocks of food, fuel and ammunition during a sea rendezvous with support ships when a savage tornado struck the Philippine Sea. One of the commanders said later: 'My ship was riding as though caught in some giant washing machine. We were rolling between heaving clifs of water, caught in so strong a vice of wind and sea that our 50,000 horse- power engines were helpless. It was nine hours before he regained control of his ship, after the fleet had bobbed like helpless shuttlecocks, unable to prevent collisions in the sledge hammer waves.
Find a word from the passage which means "refilling".
1416 05dde1ee4b025ff571dd9e01e
5dde1ee4b025ff571dd9e01eOne of the American Navy's greatest losses during World War if was inflicted not by the Japanese, but by the weather. On the evening of 17 December 1944, destroyers, cruisers and aircraft carriers of the Third Fleet Task Force 38 were replenishing stocks of food, fuel and ammunition during a sea rendezvous with support ships when a savage tornado struck the Philippine Sea. One of the commanders said later: 'My ship was riding as though caught in some giant washing machine. We were rolling between heaving clifs of water, caught in so strong a vice of wind and sea that our 50,000 horse- power engines were helpless. It was nine hours before he regained control of his ship, after the fleet had bobbed like helpless shuttlecocks, unable to prevent collisions in the sledge hammer waves.
- 1heavingfalse
- 2inflictingfalse
- 3retaliatingfalse
- 4replenishingtrue
- Show AnswerHide Answer
- Workspace
- SingleChoice

