Articles- general English

7 years ago 80.2K Views
OlAOImage-243.webp


ssc general english questions and answers,general english questions and answers for ssc,ssc cgl question bank,general english questions for ssc exam,ssc cgl questions, general english questions and answers for IAS, RAS, general english questions and answers for Bank PO, SBI, English ssc sample papers, general english sample questions.

This questions are useful for any competitive exam like IAS, bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state related exams. You can attempt them for fun too.

Articles Questions and Answers

1. I go to Madurai by —– Vaigai Express
A. a
B. an
C. some
D. the




Answer:D



2. He hopes to join —– university soon
A. a
B. an
C. the
D. no article



Answer:A

3. Let us go to a restaurant and have —– coffee
A. a
B. an
C. the
D. no article




Answer:A

4. It is —— absurd story
A. an
B. a
C. no article
D. the




Answer:A

5. I want to eat —– apple
A. no article
B. a
C. an
D. the




Answer:C

6. New York is —– large city
A. a
B. an
C. the
D. no article




Answer:A

7. Are you attending —– reception today
A. a
B. an
C. the
D. no article




Answer:C



8. —– Oranges are grown in Nagpur
A. a
B. an
C. the
D. no article



Answer:D

9. She wants to become —– engineer
A. a
B. an
C. the
D. no article




Answer:B

10. —– lion is a ferocious animal
A. a
B. an
C. the
D. no article




Answer:C


If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.

Showing page 1 of 3

    You may also like

    About author

    Exams Guru

    he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

    Read more articles

      Report Error: Articles- general English

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully