Homophones related Questions and Answers General English

7 months ago 59.8K Views
PzjWImage-205.webp


ssc general english questions and answers,general english questions and answers for ssc,ssc cgl question bank,general english questions for ssc exam,ssc cgl questions, general english questions and answers for IAS, RAS, general english questions and answers for Bank PO, SBI, English ssc sample papers, general english sample questions.

This questions are useful for any competitive exam like IAS, bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state related exams. You can attempt them for fun too.

Quizzes: Current Affairs Mock Test, Current Affairs Quiz 

Homophones related Questions and Answers

1. Prasanna had a good —– for stage plays.
A. trup
B. troop
C. trupe
D. troupe




Answer:D



2. He has a —– for writing.
A. flare
B. flairs
C. flair
D. fare



Answer:C

3. —– of you must do the work.
A. sum
B. some
C. same
D. none of these




Answer:B

4. The cattle are —– on the meadow.
A. gracing
B. crazing
C. grazing
D. grace




Answer:C

5. I —– him very well.
A. now
B. no
C. know
D. none




Answer:C

6. The king died —–
A. hareless
B. heirless
C. hairless
D. airless




Answer:B

7. Please remove the —–
A. rid
B. reed
C. read
D. redo




Answer:B



8. My friend is a —– officer.
A. navval
B. navel
C. naval
D. none of these



Answer:C

9. He —– well when he was at school.
A. rote
B. wrote
C. rout
D. route




Answer:B

10. —– is a heavy metal.
A. led
B. lid
C. lead
D. none of these




Answer:C


If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.This questions are useful for any competitive exam like IAS, bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state related exams. You can attempt them for fun too.

Homophones related Questions and Answers

11. —– lands have no market.
A. baxen
B. barren
C. baron
D. barron




Answer:B



12. The servant —– up the mat.
A. roll
B. rolle
C. rolls
D. role



Answer:C

13. The child is —— young to go to school alone.
A. to
B. too
C. two
D. none




Answer:B

14. —– him very well.
A. no
B. now
C. know
D. none




Answer:C

15. Raman was —– by the English King.
A. nighted
B. nighed
C. knighted
D. knigretted




Answer:C

16. The —– of the cats are sharp.
A. paws
B. pauses
C. pause
D. none of these




Answer:A

17. The —– is the east.
A. sun
B. son
C. sin
D. soon




Answer:A



18. —– men command respect.
A. wholly
B. holey
C. holley
D. holy



Answer:D

19. It is good to eat orange —– also.
A. peal
B. peels
C. peales
D. none of these




Answer:B

20. His legal —— is sheela.
A. heir
B. hare
C. hair
D. here




Answer:A


If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.This questions are useful for any competitive exam like IAS, bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state related exams.

Homophones related Questions and Answers

21. —– is an attractive flower.
A. rows
B. rose
C. rouses
D. none of these




Answer:B



22. My sister cooks
A. raise
B. rose
C. rice
D. rise



Answer:C

23. It is not healthy to use hair.
A. dice
B. dye
C. die
D. dyes




Answer:B

24. Avoid —– eating for healthy living.
A. meet
B. meat
C. meate
D. mete




Answer:B

25. The —— of a snow clad mountain is exciting.
A. site
B. cite
C. sight
D. none of these




Answer:C

You may also like

About author

Exams Guru

he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

Read more articles

  Report Error: Homophones related Questions and Answers General English

Please Enter Message
Error Reported Successfully