Model question papers Computer Awareness for Competitive Exams: Paper-1

Rajesh BhatiaLast year 86.9K Views
model question papers computer awareness

Model question papers Computer Awareness for Bank PO , IBPS , Bank Clerical Exams, SBI and all other exams

Computer Awareness for Bank PO , IBPS , Bank Clerical Exams, SBI and all other Banking exams, RBI, SBI and other Banking Recruitment Examinations of 2013 and 2014.If you like the post kindly give rating.

Model question papers for Bank PO, SBI , IBPS exams, Sample questions papers, very important questions Very important questions Computer Awareness for Bank PO , IBPS , Bank Clerical Exams, SBI and all other exams, important computer gk questions, very important computer related questions for bank exams, very important computer related questions for Bank PO, SBI PO, IBPS

11. —– was the precursor to internet as we know it today.

A. TELNET
B. ARPANET
C. USENET
D. None of these



Answer:B

12. Which statement transfers the pointers to the first value of the data list?

A. data
B. read
C. restore
D. input



Answer:C

13. Sending an e–mail is similiar to

A. writing a letter
B. narrating a story
C. picturing an event
D. creating a drawing



Answer:A

14. AltaVista is a —–

A. Virus
B. Vista Theme
C. Windows OS
D. Search engine



Answer:D

15. Data communications involving telegraph lines uses

A. narrowband channels
B. simplex lines
C. c
D. dialed service


Answer:A

16. The processing of input to output is directed by

A. Hardware
B. Printer
C. Software
D. None of these


Answer:C

17. Various kinds of users in SFMS are namely

A. Authorizer
B. Super users
C. Creator and verifier
D. All the above


Answer:D

18. —– normally certifies a site on the internet as a secure site.

A. CRA
B. Verisign
C. Crisil
D. None of these


Answer:C

19. State the valid console command.

A. broadcast
B. ebablelogin
C. dos
D. all the above



Answer:D

20. Which command can be used to copy files in UNIX?

A. copy
B. ncopy
C. cp
D. none of these



Answer:C

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.

Showing page 2 of 5

    Choose from these tabs.

      Report Error: Model question papers Computer Awareness for Competitive Exams: Paper-1

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully
    google play

    The Most Comprehensive Exam Preparation Platform

    Get the Examsbook Prep App Today