Model question papers Computer Awareness for Competitive Exams: Paper-1

Rajesh BhatiaLast year 85.2K Views
model question papers computer awareness

Model question papers Computer Awareness for Bank PO , IBPS , Bank Clerical Exams, SBI and all other exams

Computer Awareness for Bank PO , IBPS , Bank Clerical Exams, SBI and all other Banking exams, RBI, SBI and other Banking Recruitment Examinations of 2013 and 2014.If you like the post kindly give rating.

Model question papers for Bank PO, SBI , IBPS exams, Sample questions papers, very important questions Very important questions Computer Awareness for Bank PO , IBPS , Bank Clerical Exams, SBI and all other exams, important computer gk questions, very important computer related questions for bank exams, very important computer related questions for Bank PO, SBI PO, IBPS

31. Who probably has least technical knowledge?

A. system analyst
B. programmer
C. computer professional
D. user


 Answer:D

32. An automatic machine that is made toper forms routine human tasks is

A. tanker
B. robot
C. computer
D. none of these



Answer:B

33. Shortcut DELETE is for

A. paste something
B. undo something
C. delete something
D. none of these


Answer:C

34. A method of providing virtual memory is

A. paging
B. fragmentation
C. defragmentation
D. segmentation


Answer:D

35. The keyboard and mouse of a computer are the most commonly used

A. Processing unit
B. Output unit
C. Input Unit
D. None of these


Answer:D

36. Comparing with secondary storage, primary storage is

A. slow and inexpnesive
B. fast and inexpensive
C. slow and expensive
D. fast and expensive


Answer:D

37. Following is not a non impact printer

A. Laser printer
B. Thermal printer
C. Dot matrix printer
D. Ink jet printer


Answer:C

38. The following is an example of application software

A. Security software
B. Command system
C. Operating system
D. CAD/CAM system


Answer:D

39. Program promised by publisher but never released

A. Shareware
B. Software
C. Vaporware
D. Mindware


Answer:C

40. Which of the following is widely used in academic testing?

A. POS
B. OCR
C. MICR
D. OMR


Answer:D

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.

Showing page 4 of 5

    Choose from these tabs.

      Report Error: Model question papers Computer Awareness for Competitive Exams: Paper-1

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully