Prepositions form related Questions and Answers general english series #14

Exams Guru4 years ago 87.0K Views Join Examsbookapp store google play
RKgnImage-115.webp


ssc general english questions and answers,general english questions and answers for ssc,ssc cgl question bank,general english questions for ssc exam,ssc cgl questions, general english questions and answers for IAS, RAS, general english questions and answers for Bank PO, SBI, English ssc sample papers, general english sample questions.This questions are useful for any competitive exam like IAS, bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams.

Prepositions form related Questions and Answers  

DIRECTIONS : Find in the blanks with correct Prepositions.

1. Life is not a bed —- roses.
A. with
B. of
C. for
D. off




Answer:B



2. My grand father will come here —– a week.
A. with
B. before
C. at
D. within



Answer:D

3. The work was completed —– sunset.
A. for
B. in
C. at
D. about




Answer:C

4. Can you write —– this pen.
A. by
B. in
C. with
D. on




Answer:C

5. We are pleased —– your visit.
A. with
B. at
C. by
D. on




Answer:A

6. I shall meet you —– 6 o’clock.
A. by
B. at
C. in
D. during




Answer:B

7. My father will retire from service —– a year.
A. of
B. on
C. in
D. by




Answer:C



8. Suganya writes —– her left hand.
A. on
B. with
C. in
D. by



Answer:B

9. He comes —– a car.
A. at
B. by
C. with
D. on




Answer:B

10. Most of us eat —– a spoon.
A. with
B. in
C. for
D. by




Answer:A


If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.

Prepositions form related Questions and Answers

DIRECTIONS : Find in the blanks with correct Prepositions.

11. Suriya is short —— Vidhya.
A. by
B. near
C. beside
D. besides




Answer:C



12. My wife works —– the town hall.
A. in
B. on
C. at
D. by



Answer:C

13. He was learning —– a lamb post.
A. for
B. by
C. against
D. before




Answer:C

14. I am interested —– reading novels.
A. by
B. in
C. on
D. at




Answer:B

15. Don’t point —– my mistakes.
A. in
B. at
C. out
D. for




Answer:C

16. Kanmani longs —– my friendship.
A. for
B. from
C. by
D. of




Answer:A

17. She is good —– English.
A. in
B. about
C. at
D. for




Answer:C



18. I will think —– the matter.
A. for
B. on
C. at
D. about



Answer:D

19. Can I count —– your help.
A. with
B. in
C. on
D. for




Answer:C

20. I came to live here —– 1992.
A. in
B. at
C. by
D. on




Answer:A


If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.

Prepositions form related Questions and Answers

DIRECTIONS : Find in the blanks with correct Prepositions.

21. What are you looking —–
A. on
B. against
C. for
D. in




Answer:C



22. Whom are you talking —–
A. to
B. too
C. by
D. over



Answer:A

23. I am angry —– my sister.
A. for
B. to
C. at
D. with




Answer:D

24. Can you agree —– my proposal.
A. to
B. too
C. with
D. into




Answer:B

25. Don’t look —– on him.
A. down
B. up
C. for
D. on




Answer:A

Choose from these tabs.

You may also like

About author

Exams Guru

he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

Read more articles

  Report Error: Prepositions form related Questions and Answers general english series #14

Please Enter Message
Error Reported Successfully