GK for Banking Examinations Practice Question part-5

5 years ago 26.1K Views
jwh6Image-87.webp

1. Which of the following Indian bank is not nationalized bank?

A. Federal bank
B. Dena bank
C. Corporation bank
D. None of these





ans. A

2. Foreign capital inflows into India. Which of the following is not a method?

A. FDI
B. NRI deposits
C. No frills account
D. None of these





ans. C

3. In agriculture and allied activities in India in the 3rd dispensation is the highest part of which of the following?

A. Commercial banks
B. Co-operative banks
C. Private sector banks
D. Microfinance institutions





ans. D

4. In 1969, which of the following was not nationalized bank?

A. Punjab National Bank
B. Bank of India
C. State Bank of India
D. Bank of Baroda





ans. C

5. Which of the following is not bank or financial company?

A. ABN Amro
B. HSBS
C. Lufthanja
D. BNP Paribas





ans. C

6. In any financial year the maximum limit of investment in PPF account is how much?

A. 1 lack
B. 70,000 Rs
C. 50,000 Rs
D. There is no limit





ans. A

7. In our country, the Czech release date for payment is valid for Selkitne months.

A. 3
B. 6
C. 9
B. 12





ans. A

8. ____ of our nations domestic term deposits for banks which offer higher rates of interest on term deposits.

A. minors
B. married womens
C. Senior citizens
D. Government employees





ans. C

Choose from these tabs.

You may also like

About author

Shreya Malot

I am a highly motivated and positive thinking designer & developer from Rajasthan. I am skilled inHTML, CSS, Javascript, Angular.js, Android. In Examsbook mobile app I have undertaken the charge of coding features and functioning.

Read more articles

  Report Error: GK for Banking Examinations Practice Question part-5

Please Enter Message
Error Reported Successfully