Letter Coding and Decoding Reasoning Questions and Answers

Exams Guru2 years ago 70.6K Views Join Examsbookapp store google play
XUMtImage-176.webp
devices,answers,algorithms,reason,letter coding,number coding,verbal letter coding,verbal number coding,ebooks,free download,verbal non verbal,reasoning verbal,reasoning non verbal,online reasoning,bank exam,CAT,mat,xat,aims,jmet,gmat,fms,rbi,sbipo,rrb,nabard,licaao,gicaao,ssc,ips,ias,mbbs,cbi,cpo,ifs
Coding and Decoding Aptitude Questions and Answers | Verbal Reasoning Coding and Decoding Questions and Answers | Xat Model Question Papers with Answers | Verbal Reasoning Interview Questions and Answers | Verbal Reasoning Questions for Cat | Verbal Reasoning Questions and Answers For Gate Exams | Verbal Reasoning Questions For SBI PO Exams | Coding and Decoding Problems | Verbal Reasoning Questions and Answers For Freshers | Verbal Reasoning Questions and Answers for Bank Exams | Verbal Reasoning Problems on Coding and Decoding | Verbal Reasoning Questions For Interview | Xat Exams Questions and Answers | UPSC Exams Verbal Reasoning Questions and Answers | Verbal Reasoning For Gate Exams | Verbal Reasoning For RRB Exams Questions and Answers | Sample Verbal Reasoning Questions and Answers | Sample Verbal Reasoning Question Papers | Sample Verbal Reasoning Test Questions and Answers| Verbal Reasoning Placement Papers | CBI Verbal Reasoning Questions and Answers | Mba Exams Sample Papers 2011 – 2012 PDF

Letter Coding-Decoding Questions and Answers of Reasoning

1. In a code, CORNER is written as GSVRIV. How can CENTRAL be written in that code?  

A.  DFOUSBM
B.  GIRXVEP
C.  GNFJKER
D.  None of these




Answer : B.  GIRXVEP


2. Which of the following words would correctly decode the word ZHOFRPH if the simple alphabet shifting code is used?  

A. ARTISTS
B. COMPUTE
C. MAILING
D. MAILING




Answer : D. MAILING

3. If people is coded as PLPOEE, how is trend coded?  

A.  TNERD
B.  DNERT
C.  NDETR
D.  TRDNE




Answer : A.  TNERD

4. If in a code language, COULD is written as BNTKC and MARGIN is written as LZQFHM, how will MOULDING be written in that code?  

A.  CHMFINTK
B.  LNKTCHMF
C.  LNTKCHMF
D.  NITKHCMF




Answer : C.  LNTKCHMF

5. In a certain code, TRIPPLE is written as SQHOOKD. How is DISPOSE written in that code?  

A.  CHRONRD
B.  DSOESPI
C.  ESJTPTF
D.  ESOPSID




Answer : A.  CHRONRD

6. In a certain code, COMPUTER is written as RFUVQNPC. How is MEDICINE written in the same code?  

A.  EOJDJEFM
B.  EOJDEJF
C.  MFEJDJOE
D.  MFEDJJOE




Answer : A.  EOJDJEFM

7. If FRAGRANCE is written as SBHSBODFG, how can IMPOSING be written?  

A. NQPTJHOJ
B. NQPTJOHI
C. NQTPJOHJ
D. NQPTJOHJ




Answer : D. NQPTJOHJ


8. If VICTORY is coded as YLFWRUB, how can SUCCESS be coded?  

A.  VXEEIVV
B.  VXFFHVV
C.  VYEEHVV
D.  VYEFIVV




Answer : B.  VXFFHVV

9. If in a certain language KINDLE is coded as ELDNIK, how is EXOTIC coded in that code?  

A.  EXOTLC
B.  CXOTIE
C.  COXITE
D.  CITOXE




Answer : D.  CITOXE

10. According to a military code, SYSTEM is SYSMET and NEARER is AENRER. What is the code for fraction?  

A.  CARFTINO
B.  CARFNOIT
C.  FRACNOIT
D.  ARFCNOIT




Answer : B.  CARFNOIT

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.Visit on next page for more practice.


 

Showing page 1 of 11

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Exams Guru

    he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

    Read more articles

      Report Error: Letter Coding and Decoding Reasoning Questions and Answers

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully