Model Question Papers Computer Awareness for Competitive Exams

Exams Guru4 years ago 37.6K Views Join Examsbookapp store google play
model question papers of computer awareness

In this blog, students can find important questions related to computers that will help you improve computer awareness. This awareness is very important for those who are preparing for government or any other competitive exam. So continue your preparation with these important computer awareness questions to get good marks in your exam.

These computer awareness questions are very important for Bank PO, IBPS, Bank Clerk Exam, SBI and all other banking exams.

Model question papers Computer Awareness for Competitive Exams

Model question papers for Bank PO, SBI , IBPS exams, Sample questions papers, very important questions Very important questions Computer Awareness for Bank PO , IBPS , Bank Clerical Exams, SBI and all other exams, important computer gk questions, very important computer related questions for bank exams, very important computer related questions for Bank PO, SBI PO, IBPS

1. A device that converts digital signals to analog signals is

A. A block
B. A packet
C. A modem
D. Both (B) and (C)




Answer:C

2. ROM is composed of

A. floppy disks
B. photoelectric cells
C. microprocessors
D. magnetic cores




Answer:B

3. Find the odd man out.

A. optical fibre
B. twisted pair wire
C. microwaves
D. coaxial cable




Answer:C

4. Find the odd man out

A. TCP
B. SAP
C. POP
D. FTP




Answer:C

5. VSNL stands for

A. Videsh Sanchar Nigam Ltd
B. Vigam System Nigar Ltd
C. Very Soft Network Link
D. Very Small Network Link




Answer:A

6. Find the odd one out?

A. INFORMIX
B. SYBASE
C. C
D. ORACLE




Answer:C

7. The Input device that is closely related to a touch screen is the

A. Joystick
B. Scanned
C. Keyboard
D. Light pen




Answer:D

8. Which of the following hardware components is the most volatile?

A. ROM
B. PROM
C. EPROM
D. RAM




Answer:D

9. State the valid schema objects.

A. tables
B. views
C. indexes
D. all the above




Answer:D

10. Software is

A. peripheral
B. equipment
C. computer program
D. none of these




Answer:C

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.

Showing page 1 of 5

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Exams Guru

    he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

    Read more articles

      Report Error: Model Question Papers Computer Awareness for Competitive Exams

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully