Number Puzzle Questions and Answers of Non Verbal for Competitive Exams

Rajesh Bhatia3 years ago 52.8K Views Join Examsbookapp store google play
Number Puzzles Questions and Answers

Hello students, in this blog I am sharing some very important and useful Logical Puzzles Questions and Answers. Practice with these number puzzle questions for your competitive exam you are planning to attempt.

Number Puzzle Questions and Answers:

1. What number should replace the question mark?

 





ans. 0
Looking at lines of numbers from the top : 9×8 = 72; 72×8 = 576; 576×8 = 4608;

2. What number should replace the question mark?
 




 ans. 17
It is the sum of the two digits(9 + 8) in the quadrant opposite.

Get the questions related to series questions for your better practice.

3. What number should replace the question mark? 
 




ans. 4
Looking across at the three circles, the number in the middle is the product of the two numbers in the same segment in the other two circles.
Thus, 3×2 = 6, 7×3 = 21 and 4×4 = 16.

4. Fill the missing number
 




ans. 11
The patter here is that the number on the
right is half of the product of the other
two numbers.
(18*4)/2 = 36
(15*6)/2 = 45
In the same manner,
(8*x)/2 = 44
=> x = 11

5. Find out the missing number?
 





ans. 23
61 = 16 and square root = 4
90 = 09 and square root = 3
18 = 81 and square root = 9
94 = 49 and square root = 7


4 + 3 + 9 + 7 = 23.


6. Each number in the pyramid is the sum of the two numbers immediately below it. Fill in the pyramid with the missing numbers?


 



 

7. What number should replace the question mark?
 




ans. 8
Each number in the segment at the bottom is the sum of the four numbers in the sections either side.
Thus 8 + 3 + 4 + 3 = 18.

8. What number should replace the question mark?
 




ans. 55
Each number indicates its position in the grid.
55 indicates row 5 columns 5.

9. What number should replace the question mark?
 




ans. 11
(6×11) + 24 = 90

10. what is x?
 




 ans. 4.5
 In each quarter halve each total of the rings up to and including the center.
 Thus, in the bottom left quarter :
 24 plus 12 = 36, 11 plus 7 = 18, 6 plus 3 = 9.
 Therefore x = 4×1/2 or 4.5.

If you face any problem while solving these number puzzle questions, then ask me in the comment section below.Visit the next page for Number Puzzle Questions and Answers.

Showing page 1 of 2

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: Number Puzzle Questions and Answers of Non Verbal for Competitive Exams

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully