Blood Relation Questions with Answers for Competitive Exam

2 weeks ago 490 Views
NEW blood relation questions with answers

Are you finding blood relation questions with answers for preparation of your competitive exams? Here you can easily practice with selective blood relation questions to build up your performance. These types of questions have been asked in competitive exams frequently.

As you know, practice is the most important to complete every task. So, you should practice these questions to get good marks on this topic in the competitive exams.


Questions and Answers of Blood Relation: 

 

Q : 1 A family consists of six members P, Q, R, X, Y and Z. Q is the son of R but R is not mother of Q. P and R are a married couple. Y is the brother of R. X is the daughter of P. Z is the brother of P. How many children does P have?

(A) 4

(B) 3

(C) 2

(D) 1


Correct Answer : C

Q : 2 Pointing to a man in a photograph, a woman said, "His brother's father is the only son of my grandfather." How is the woman related to the man in the photograph ?

(A) Aunt

(B) Mother

(C) Daughter

(D) Sister


Correct Answer : D

Q : 3 A family consists of six members P, Q, R, S, T and U. There are two married couples. Q is a doctor and the father of T. U is grandfather of R and is a contractor. S is grandmother of T and is a housewife. There is one doctor, one contractor, one nurse, one housewife and two students in the family. Which of the following is definitely a group of male members?

(A) QUP

(B) UT

(C) QU

(D) QUT


Correct Answer : C

Q : 4 Ram is brother of Rahul. Sapana is sister of Shyam. Rahul is son of Sapana. How is Ram related to Sapana?

(A) Father

(B) Son

(C) Grandfather

(D) Grand Son


Correct Answer : B

Q : 5 A is the son of B, C. B's sister has a son D and a daughter E. F is the maternal uncle of D. How many nephews does F have?

(A) 1

(B) 2

(C) 3

(D) 0


Correct Answer : B

Q : 6 Q is the brother of R; P is the sister of Q; T is the brother of S; S is the daughter of R. Who are the cousins of Q ?

(A) Q and T

(B) S and T

(C) R and P

(D) P and T


Correct Answer : B

Q : 7 All the six members of a family A, B, C, D, E and F are travelling together. B is the son of C but C is not the mother of B. A and C are a married couple. E is the brother of C. D is the daughter of A. F is the brother of B. Who is the mother of B?

(A) A

(B) B

(C) C

(D) D


Correct Answer : A

Q : 8 A and B are a married couple, A being the male member. D is the only son of C, who is the brother of A. E is the sister of D. B is the daughter-in-law of F, whose husband has died. How many male members are there in the family?

(A) 2

(B) 4

(C) 1

(D) 3


Correct Answer : D

Showing page 1 of 2

    Choose from these tabs.

    You may also like

      Report Error : Blood Relation Questions with Answers for Competitive Exam

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully