Dates and Days-General Knowledge questions and answers #28

Rajesh Bhatia8 months ago 50.0K Views Join Examsbook
Days and Years General Knowledge Questions

Dates and Days-General Knowledge questions and answers, Dates and Days-General Knowledge questions and answers importand questions , Dates and Days-General Knowledge questions and answers for ssc cgl

Days and Years questions asked in many competitive exams and Days and Years GK is also important for SSC and Banking exams.  

Here you can learn Days and Years General Knowledge with important Days and Years gk questions. Prepare for competitive exam by practice Days and Years General Knowledge questions and answers.

Days and Years General Knowledge questions and answers

1. Valentine’s Day is celebrated on

A. Octomber 21
B. December 14
C. February 14
D. November 21





Answer:C

2. No–Tobacco Day falls on

A. June 30 
B. May 31
C. April 30
D. September 31





Answer:B

3. Mother Language Day was celebrated on

A. March 3, 2000
B. February 21, 2000
C. February 29, 2000
D. February 14, 2000





Answer:B

4. Press Freedom Day is celebrated on

A. May 1
B. May 2
C. May 3
D. May 4





Answer:C

5. World Red Cross Day falls on

A. May 3
B. May 8
C. May 10
D. May 11





Answer:B

6. Which one of the following days is observed as the World Environment Day?

A. 28th February
B. 4th March
C. 5th June
D. 16th September





Answer:C

7. Swami Vivekananda’s birthday is observed in India was

A. World Religious Day
B. National Youth Day
C. All saints Day
D. Hindu Renaissance Day





Answer:B

8. Human Rights Day is observed on

A. December 10
B. December 14
C. December 25
D. December 28





Answer:A

9. Friendship day is celebrated on

A. August 1
B. August 3
C. August 5
D. August 8





Answer:B

10. When the World population Day is observed?

A. June 7
B. July 7
C. July 11
D. July 28





Answer:C

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.

Days and Years General Knowledge questions and answers

11. When was the first one day cricket match played?

A. 1974
B. 1975
C. 1976
D. 1978





Answer:B

12. When was the Air Mail service introduced?

A. 1879
B. 1907
C. 1911
D. 1935





Answer:C

13. June 20 is celebrated as

A. Fathers day
B. World Theatre Day
C. World Poetry Day
D. World Disabled Day





Answer:A

14. International Womens Day is celebrated on which of the following dates?

A. April 18
B. March 8
C. May 15
D. September 27





Answer:B

15. On which of the following dates was Hiroshima Day observed?

A. August 15, 1999
B. August 6, 1999
C. August 27, 1999
D. September 7, 1999





Answer:B

16. Octomber 14 is observed as

A. World Information Day
B. World Animal Welfare Day
C. World Standards Day
D. None of these





Answer:C

17. When is the World AIDS Day observed all over the world?

A. 1st octomber
B. 1st December
C. 12th December
D. 12th November





Answer:B

18. When is the Earth Day celebrated?

A. 1st January
B. 30th April
C. 22nd April
D. None of these





Answer:C

19. Easter falls on which day?

A. Sunday
B. Monday
C. Friday
D. Thursday





Answer:A

20. When was the first television first introduced in India?

A. 1947
B. 1959
C. 1969
D. 1971





Answer:B

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.

Days and Years General Knowledge questions and answers

21. Which of the following day is observed as World Literacy Day?

A. April 7
B. June 5
C. August 31
D. September 8





Answer:D

22. World Thrift Day is observed on

A. June 6
B. June 18
C. July 1
D. Octomber 30





Answer:D

23. Armed Forces Flag Day is celebrated in India on

A. December 1
B. December 5
C. December 7
D. December 11





Answer:C

24. The first manned satellite which U.S.S.R. has put into orbit was on

A. 4.12.1961
B. 4.12.1957
C. 4.12.1951
D. 4.12.1961





Answer:D

25. When was the Postal order introduced?

A. 1894
B. 1843
C. 1935
D. 1947



Q.26 The first death anniversary day of Sri Rajiv Gandhi was observed as the

(A) National Integration Day

(B) Peace and Love Day

(C) Secularism Day

(D) Anti-Terrorism Day


Ans .  D

Q.27 20th August is celebrated as

(A) Earth Day

(B) Sadbhavana Divas

(C) No Tobacco Day

(D) None of these


Ans .  B

Q.28 When is the World Population Day observed?

(A) May 31

(B) October 4

(C) December 10

(D) July 11


Ans .  D

Q.29 January 15 is celebrated as the

(A) Republic Day

(B) Ugadhi

(C) Teachers' Day

(D) Army Day


Ans .  D

Q.30 The centenary of Mahatma Gandhi's arrival in South Africa was celebrated in

(A) May 1993

(B) August 1993

(C) July 1993

(D) September 1993


Ans .  A

Showing page 1 of 2

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: Dates and Days-General Knowledge questions and answers #28

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully
    google play

    The Most Comprehensive Exam Preparation Platform

    Get the Examsbook Prep App Today