Famous places related General Knowledge questions and answers

Last week 279.2K Views
Famous places in India GK

Practice with Famous places related General Knowledge questions and answers. Famous places in India GK questions and answers.   

This questions are useful for any competitive exam like IAS, bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state related exams.   

Quizes: Current Affairs Mock TestCurrent Affairs 

Famous Places related General Knowledge questions and answers   

1. The International Rice Research Institute is located in   

A.  Indonesia  
B.  Malaysia   
C.  Philippines  
D.  Thailand





Answer : C.  Philippines


2. Vijay Stambha is situated in  

A.  Agra  
B.  Jaipur  
C.  Delhi   
D.  Chittor





Answer : D.  Chittor

3. The Central Scientific Instruments Organisation is situated at  

A.  Chennai  
B.  Bangalore  
C.  New Delhi  
D.  Chandigarh





Answer : D.  Chandigarh

4. Where is the National Institute of Virology situated?  

A.  Pune  
B.  Kolkata  
C.  Madras  
D.  Delhi





Answer : A.  Pune

5. The Indian Institute of Science is situated at  

A.  Bombay  
B.  Bangalore  
C.  Ahmedabad  
D.  Hyderabad





Answer : B.  Bangalore

6. The central Scientific Instruments Organisation is situated at  

A.  Chennai  
B.  Bangalore  
C.  Chandigarh  
D.  New Delhi





Answer : C.  Chandigarh

7. The centre for Cellular and Molecular Biology is situated at  

A.  Jaipur  
B.  New Delhi  
C.  Hyderabad  
D.  Patna





Answer : C.  Hyderabad


8. The longest dam of India is the  

A.  Nangal Dam  
B.  Bhakra Dam  
C.  Maithon Dam  
D.  Hirakud Dam





Answer : D.  Hirakud Dam

9. Smallest country in the world is  

A.  Vatican City  
B.  Tonga  
C.  Naura  
D.  Monaco





Answer : A.  Vatican City

10. Which places is said to be the Cathedral City of India?  

A.  Benaras  
B.  Kancheepuram  
C.  Madurai  
D.  Bhubaneswar





Answer : D.  Bhubaneswar

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.
 
This questions are useful for any competitive exam like IAS, bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state related exams.

Showing page 1 of 11

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: Famous places related General Knowledge questions and answers

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully