General Knowledge Questions with Answers

7 months ago 3.3K Views
General-Knowledge-Questions-Answers

Here, I am providing General Knowledge Questions with Answers for those learners who are preparing for competitive exams. In this post, I have updated the most important questions answers around the latest current affairs questions and answers about many topics covered.
 
I have prepared General Knowledge Questions with Answers blog to increase your GK level as well as increase your confidence level for competitive exams.

Q : 1 Who will become the first Indian cricketer to appear in Kia Super League in England?

(A) Smriti Mandhana

(B) Harman preet Kaur

(C) Mithali Raj

(D) Jhulan Goswami


Correct Answer : A

Q : 2 Direction 11. In this question five words are given. Which of them will come in the middle if all of them are arranged alphabetically as in a dictionary?

(A) Sport

(B) Spouse

(C) Squash

(D) Sporadic

(E) Sprout


Correct Answer : B

Q : 3 The world's largest international organisation and a successor to the League of Nations is

(A) UNESCO

(B) UNO

(C) UNICEF

(D) None of the above


Correct Answer : B

Q : 4 The three abundant elements in the earth's crust are aluminium, oxygen and silicon. The correct order of their abundance is

(A) oxygen, aluminium, silicon

(B) aluminium, silicon, oxygen

(C) oxygen, silicon, aluminium

(D) silicon, oxygen, aluminium


Correct Answer : C

Q : 5 War of the Roses was

(A) civil war in England

(B) religious-cum-political war between the Lutherans Catholics in Germany

(C) war between Syrian and Roman forces

(D) None of the above


Correct Answer : A

Q : 6 To which country did the first Secretary-General of the UN belong?

(A) Austria

(B) Sweden

(C) Burma

(D) Norway


Correct Answer : D

Q : 7 Until December 1991 ____ were integral parts of the USSR & not independent countries, but had separate UN memberships.

(A) Belarus and Ukraine

(B) Czech Republic and Slovakia

(C) Tonga and Nauru

(D) None of the above


Correct Answer : A

Q : 8 To consider the large number of agenda items, General Assembly has how many main committees?

(A) Five

(B) Seven

(C) Nine

(D) Fifteen


Correct Answer : B

Showing page 1 of 7

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    This is Rajesh Bhatia. He has been teaching to the students for preparing for competitive exams for 10 years. Talk to him about your problems by connecting social media. Like him on Facebook: https://www.facebook.com/examsbook

    Read more articles

      Report Error : General Knowledge Questions with Answers

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully