General Science MCQ Questions with Answers : Physics General Knowledge Questions

Rajesh Bhatia11 months ago 40.1K Views
Science MCQ Questions


 

Physics General Knowledge

17) What is the unit of work in the C.G.S system?


Ans . Erg 

18) By what type of force the work is done when a body falls freely?


Ans . Gravitational force 

19) What is equal to one watt?


Ans . One joule/second 

20) One H.P is equal to what?


Ans . 746 Watts 

21) What is called the capacity to do work?


Ans . Energy 

22) What is called the energy possessed by a body because of its velocity?


Ans . Kinetic energy 

23) What is called the energy possessed by a body because of its position?


Ans . Potential 

24) What does the kinetic energy of a body depend on-horseback?


Ans . It depends on its mass and velocity 

If you have any problem or doubt regarding Physics Questions and Answers for Competitive Exams, you can ask me in the comment section. To more practice for Physics General Knowledge Questions, Visit next page.

Showing page 3 of 5

    Choose from these tabs.

      Report Error: General Science MCQ Questions with Answers : Physics General Knowledge Questions

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully
    google play

    The Most Comprehensive Exam Preparation Platform

    Get the Examsbook Prep App Today