Important Question of One Word for Competitive Exam

2 weeks ago 16.0K Views
One Word questions

Here are the selective and important One Word questions and answers for competitive exams. These One Word questions have been asked in competitive exams and there are chances to ask again in competitive exams. 

Practice with these selective One Word questions and answers for SSC and bank exams. Let's start.

One Word questions and answers for competitive exams

Question 1 : People who work together
1. Worker 
2. Superhuman 
3. Colleagues 
4. Expert 


Ans .  C

 

Question 2 : One who goes on foot
1. Machination 
2. Pedestrian 
3. Transmigration 
4. Eccentric 


Ans .  B

 

Question 3 : One who can speak two languages
1. Bilingual 
2. Polylingual 
3. Polygamy 
4. Oligarchy 


Ans .  A

 

Question 4 : Word with the same meaning
1. Antonyms 
2. Idioms 
3. Noun 
4. Synonyms 


Ans .  D

 

Question 5 : The person who works for free
1. Member 
2. Volunteer 
3. Organiser 
4. Servant 


Ans .  B

 

Question 6 : One who speaks less
1. Reticent 
2. Misogynist 
3. Hypocrite 
4. Obsolete 


Ans .  A

 

Question 7 : One who talk in sleep
1. Celibate 
2. Intestate 
3. Somniloquy 
4. Gullible 


Ans .  C

 

One Word questions and answers for competitive exams

Question 8 : One who knows everything
 
1. Egoist
2. Vandal
3. Omniscient
4. Gullible 


Ans .  C

 

Question 9 : Practice of having several husbands
1. Bigamy 
2. Polyandry 
3. Omnipotent 
4. Inimitable 


Ans .  B

 

Question 10 : Life history written by oneself
1. History 
2. Biography 
3. Autobiography 
4. Novel 


Ans .  C

 

Question 11 : The person who collects coins
1. Numismatist 
2. Oologist 
3. Arctophile 
4. Notaphilist 


Ans .  A

 

Question 12 : The person who collects stamps
1. Notaphilist 
2. Scripophilist 
3. Coleopterist 
4. Philatelist 


Ans .  D

 

Question 13 : A Government by the few
1. Plagiarist 
2. Oligarchy 
3. Autocracy 
4. Plutocracy 


Ans .  B

 

Question 14 : One who believes in god
1. Gnostic 
2. Agnostic 
3. Atheist 
4. Theist 


Ans .  D

 

One Word questions and answers for competitive exams

Question 15 : The person who believe in one god
 
1. Monoicous
2. Monotheism
3. Polytheists
4. Deists 


Ans .  B

 

Question 16 : Murder of a mother
1. Patricide 
2. Infanticide 
3. Matricide 
4. Suicide 


Ans .  C

 

Question 17 : Person who writes with both hands
1. Ambisinistrous 
2. Ambidextrous 
3. Epitaph 
4. Ventriloquist 


Ans .  B

 

Question 18 : Person who walks in sleep
1. Somnambulist 
2. Mercenary 
3. Misogynist 
4. Idolatry 


Ans .  A

 

Question 19 : One who is unmarried
1. Insolvent 
2. Celibate 
3. Misogynist 
4. Agnostic 


Ans .  B

Question 20 : Killing of another human being
1. Genocide 
2. Homicide 
3. Nemesis 
4. Anodyne 


Ans .  B


Showing page 1 of 6

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    This is Rajesh Bhatia. He has been teaching to the students for preparing for competitive exams for 10 years. Talk to him about your problems by connecting social media. Like him on Facebook: https://www.facebook.com/examsbook

    Read more articles

      Report Error : Important Question of One Word for Competitive Exam

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully