Inventions-General Knowledge questions and answers

Last month 170.4K Views
inventions general knowledge questions

Inventions-General Knowledge questions and answers

11. Helicopter was invented by

A. Drinker
B. Broquet
C. Copernicus
D. Cockrell





Answer:B

12. Homoeography was invented by

A. Cockrell
B. Lipman
C. Hahneman
D. none of these





Answer:C

13. Telegrahic code was introduced by

A. Lipman
B. Macmillan
C. Thomas Moore
D. Cockrell





Answer:C

14. Lift was invented by

A. Otis
B. Domagk
C. Lee De Forest
D. None of these





Answer:A

15. Toricelli invented

A. Automobile
B. Barometer
C. Stethoscope
D. None of these





Answer:B

16. Television was invented by

A. Sholes
B. J.L.Baird
C. Shockley
D. John Napier





Answer:B

17. Electrons were discovered by

A. Newton
B. Roentgen
C. J.J.Thompson
D. Edison





Answer:C

18. Air conditioner was discovered by

A. Edison
B. Wilson
C. Carrier
D. Roentgen





Answer:C

19. Roentgen discovered

A. Electrocardiograph
B. X–rays
C. Anti polio vaccine
D. Encephalograph





Answer:B

20. Who invented logarithms?

A. Mandeleef
B. Shockley
C. Amundson
D. John Napier





Answer:D

Click to read Next questions

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below
 
 These questions are useful for any competitive exam like IAS, Bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams, and all state-related exams. You can attempt them for fun too.

Showing page 2 of 17

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Exams Guru

    he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

    Read more articles

      Report Error: Inventions-General Knowledge questions and answers

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully