Inventions-General Knowledge questions and answers

3 months ago 171.1K Views
inventions general knowledge questions

Inventions-General Knowledge questions and answers

31. Bushwell invented

A. Atomic Bomb
B. Submarine
C. Urey
D. Hovercraft





Answer:B

32. Stethoscope was invented by

A. Bessemer
B. Rane Laennec
C. Henry Becquarrel
D. none of these





Answer:B

33. Elias Home invented

A. Steam boat
B. T.N.T
C. Sewing machine
D. none of these





Answer:C

34. Pneumatic tyre was invented by

A. Firestone
B. Dunlop
C. Stanes
D. None of these





Answer:B

35. Aeroplane was invented in the year

A. 1896
B. 1929
C. 1903
D. 1921





Answer:C

36. W.Harvey discovered by

A. Laws of heredity
B. Dynamite
C. Crystal dynamics
D. Circulation of blood





Answer:D

37. Who designed Suez Canal?

A. Nasser
B. Le Corbusier
C. Ferdinand de lesseps
D. none of these





Answer:C

38. Who designed the city Chandigarh?

A. Nasser
B. Le Corbusier
C. Ferdinand de lesseps
D. none of these





Answer:B

39. James Chadwick discovered

A. Electron
B. Proton
C. Neutron
D. Atom





Answer:C

40. Revolver discovered by

A. Colt
B. Mercafter
C. Bushwell
D. Daimler





Answer:A

Click to read Next questions

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below

 These questions are useful for any competitive exam like IAS, Bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams, and all state-related exams. You can attempt them for fun too.

Showing page 4 of 17

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Exams Guru

    he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

    Read more articles

      Report Error: Inventions-General Knowledge questions and answers

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully