Letter Coding and Decoding Reasoning Questions and Answers

Exams Guru11 months ago 54.8K Views Join Examsbook
XUMtImage-176.webp
Coding and Decoding Aptitude Questions and Answers | Verbal Reasoning Coding and Decoding Questions and Answers | Xat Model Question Papers with Answers | Verbal Reasoning Interview Questions and Answers | Verbal Reasoning Questions for Cat | Verbal Reasoning Questions and Answers For Gate Exams | Verbal Reasoning Questions For SBI PO Exams | Coding and Decoding Problems | Verbal Reasoning Questions and Answers For Freshers | Verbal Reasoning Questions and Answers for Bank Exams | Verbal Reasoning Problems on Coding and Decoding | Verbal Reasoning Questions For Interview | Xat Exams Questions and Answers | UPSC Exams Verbal Reasoning Questions and Answers | Verbal Reasoning For Gate Exams | Verbal Reasoning For RRB Exams Questions and Answers | Sample Verbal Reasoning Questions and Answers | Sample Verbal Reasoning Question Papers | Sample Verbal Reasoning Test Questions and Answers| Verbal Reasoning Placement Papers | CBI Verbal Reasoning Questions and Answers | Mba Exams Sample Papers 2011 – 2012 PDF

Letter Coding-Decoding Questions and Answers of Reasoning

11. In a certain code INSTITUTION is written as NOITUTITSNI. How is PERFECTION written in that code?  

A.  NOICTERFREP
B.  NOITCEFERP
C.  NOITCEFRPE
D.  NOITCEFREP




Answer : D.  NOITCEFREP


12. In a certain language ,MADRAS is coded as NBESBT, how is BOMBAY coded in that code?  

A. CPNCBX
B. CPNCBZ
C. CPOCBZ
D. CQOCBZ




Answer : B. CPNCBZ

13. In a code language if TRAINS is coded as RTIASN, how PISTOL will be coded in the same language?  

A.  SITLOP
B.  IPSTLO
C.  SIPTLO
D.  IPTSLO




Answer : D.  IPTSLO

14. If JOSEPH is coded as FKOALD, then GEORGE will be coded as  

A.  CADMNO
B.  CAKNIT
C.  CAKNCA
D.  JAKINS




Answer : C.  CAKNCA

15. If POND is coded as RSTL, how is HEAR written in that code?  

A.  GHIJ
B.  GHIZ
C.  JIGZ
D.  JCLZ




Answer : C.  JIGZ

16. If BOMBAY is written as MYMYMY, how will TAMIL NADU will be written in that code?  

A.  ALDALDALD
B.  IATIATIAT
C.  TIATIATIA
D.  MNUMNUMNU




Answer : D.  MNUMNUMNU

17. In a certain code, the words COME AT ONCE were written as XLNVZGLMXV. In the same code, which of the following would code OK?  

A. LP
B. LM
C. KL
D. KM




Answer : A. LP


18. In a certain language, SOLID is written as WPSLPIMFH

A. What does the code word ATEXXQIBVO refer to??   A.  WAGER
B.  EAGER
C.  WAFER
D.  WATER




Answer : D.  WATER

19. In a certain code, REFRIGERATOR is coded as ROTAREGIRFER. Which word would be coded as NOITINUMMA?  

A.  ANMOMIUTNI
B.  AMNTOMUIIN
C.  NMMUNITIOA
D.  AMMUNITION




Answer : D.  AMMUNITION

20. If in a certain code, CORPORATIONS, is written as PROCTAROSNOI, then how is JUDICIAL written in that code?  

A.  UJIDICLA
B.  IDUJICLA
C.  IDUJLAIC
D.  UJIDLAIC




Answer : C.  IDUJLAIC

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.Visit on next page for more practice.


 

Showing page 2 of 11

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Exams Guru

    he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

    Read more articles

      Report Error: Letter Coding and Decoding Reasoning Questions and Answers

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully
    google play

    The Most Comprehensive Exam Preparation Platform

    Get the Examsbook Prep App Today