Logical Arrangement of Words Verbal Reasoning Questions

Exams Guru3 years ago 31.1K Views Join Examsbookapp store google play
logical Sequence of Words

Logical Sequence of Words questions asked in many competitive exams and logical Sequence verbal reasoning is also important for SSC and Banking exams.

Here you can learn logical Sequence of Words reasoning with important logical Sequence of Words questions. Prepare for competitive exam by practice logical Sequence of Words questions and answers.

Logical Sequence of Words Verbal Reasoning Questions

In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful Sequence of Words and then select the appropriate sequence from the alternatives provided below each question.

Verbal Reasoning Logical Arrangement of Words | Logical Arrangement of Words Verbal Reasoning Questions | Verbal Reasoning Logical Reasoning | Verbal Reasoning Logical Deduction | Verbal Reasoning Seating arrangement | English Aptitude Questions and Answers | Online Verbal Reasoning Test | Verbal Reasoning Interview Questions | Verbal Reasoning Questions and Answers 2012 – 2013 Pdf | Verbal Reasoning Logical Arrangement Questions and Answers

1. 1.Cut  2.Put on  3.Mark  4.Measure  5.Tailor

A. 3,1,5,4,2
B. 1,3,2,4,5
C. 2,4,3,1,5
D. 4,3,1,5,2




Ans: D.
Sol.
4,3,1,5,2



2. 1.Yarn  2.Plant  3.Saree  4.Cotton  5.Cloth

A. 2,4,1,5,3
B. 2,4,5,1,3
C. 2,4,5,3,1
D. 2,4,3,5,1




Ans: A.
Sol.
2,4,1,5,3



3. 1.Rainbow  2.Rain  3.Sun  4.Happy  5.Child

A. 4,2,3,5,1
B. 4,5,1,2,3
C. 2,1,4,3,5
D. 2,3,1,5,4




Ans: D.
Sol.
2,3,1,5,4



4. 1.Index  2.Contents  3.Title  4.Chapters  5.Introduction

A. 3,2,5,1,4
B. 2,3,4,5,1
C. 3,2,5,4,1
D. 5,1,4,2,3




Ans: C.
Sol.
3,2,5,4,1



5. 1.Andhra Pradesh  2.Universe  3.Tirupathi  4.World  5.India

A. 3,1,5,4,2
B. 1,5,3,2,4
C. 2,1,3,5,4
D. 5,4,2,1,3




Ans: A.
Sol.
3,1,5,4,2


 

6. 1. Patients 2. Diagnosis 3. Bill 4. Doctor 5. Treatment

A. 1,4,3,2,5
B. 1,4,2,5,3
C. 1,4,2,3,5
D. 1,2,3,4,5




Ans: B.
Sol.
1,4,2,5,3



7. 1. Mother 2. Child 3. Milk 4. Cry 5. Smile

A. 2,4,1,3,5
B. 3,2,1,5,4
C. 1,5,2,4,3
D. 2,4,3,1,5




Ans: A.
Sol.
2,4,1,3,5



8. 1. Key 2. Door 3. Lock 4. Room 5. Switch on

A. 1,2,3,5,4
B. 5,1,2,4,3
C. 1,3,2,4,5
D. 4,2,1,5,3

If you like the post please give rating and comment below



Ans: C.
Sol.
1,3,2,4,5


If you like the post please give rating and comment below.

Showing page 1 of 5

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Exams Guru

    he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

    Read more articles

      Report Error: Logical Arrangement of Words Verbal Reasoning Questions

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully