Permutation and Combination Questions for Bank PO and SSC

2 weeks ago 2.5K Views
Permutation and combination questions

Permutation and combination questions with answers have been asked in many competitive exams and there are strong chances to ask permutation and combination questions again in SSC, Bank and other competitive exams. Students should prepare for exams by practicing permutation and combination aptitude problems.

Permutation and combination questions are important and 1-2 questions asked in exams every year, try to solve Permutation and combination questions and answers for better results in upcoming competitive exams.

Permutation and combinations problems with solutions will help in your competitive exams. You can learn also how to solve permutation and combinations formulas with examples.

Permutation and Combination Questions - Permutation and Combination Aptitude


1. In how many different ways can the letters of the word ‘BANKING’ be arranged so that the vowels always come together?

(A) 220

(B) 260

(C) 450

(D)  525

(E) 720


Ans .   E


2. In how many different ways can the letters of the word ‘MATHEMATICS’ be arranged so that the vowels always come together?

(A) 20080

(B) 4985895

(C) 120960

 (D) None of these


Ans .   C


3. In how many different ways can the letters of the word ‘MACHINE’ be arranged so that the vowels occupy only the odd positions?

(A) 584

(B) 576

(C) 785

(D) 654


Ans .   B


4. In how many ways a committee, consisting of 5 men and 6 women can be formed from 8 men and 10 women?

(A) 2856

(B) 5648

(C) 11760

(D)  12568


Ans .   C


5. In a group of 6 boys and 4 girls, four children are to be selected. In how many different ways can they be selected such that at least one boy should be there?

(A) 148

(B)157

(C) 203

(D) 209


Ans .   D


6. How many 3-digit numbers can be formed from the digit 2,3,5,6,7 and 9, which are divisible by 5 and none of the digits is repeated?

(A) 5

(B) 10

(C) 15

(D) 20


Ans .   D


7. Out of 7 consonants and 4 vowels, how many words of 3 consonants and 2 vowels can be formed?

(A) 320

(B)450

(C) 25200

(D) 15920


Ans .   C


8. How many 4-letter words with or without meaning can be formed out of the letters of the world, ‘LOGARITHMS’, if repetitions of letters is not allowed?

(A) 40

(B) 400

(C) 5040

(D)  6525


Ans .   C

Ask me in the comment section, if you face any problem while solving permutation and combination questions. Visit next page for more permutation and combination questions and answers.

Showing page 1 of 4

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Vikram Singh

    Providing knowledgable questions of Reasoning and Aptitude for the competitive exams.

    Read more articles

      Report Error : Permutation and Combination Questions for Bank PO and SSC

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully