Physics General Knowledge Questions: Physics GK Question for Competitive Exams

5 years ago 83.4K Views

Physics related questions and answers, Physics questions and quizzes, quiz on Physics, important Physics, important Physics and questions, general knowledge questions and answers related to general science, ssc cgl gk questions, ssc sample papers,gk questions for ssc,gk questions for ssc cgl, gk for IAS, GK for RAS, Invetions related questions and answers, physics,questions and quizzes, quiz on physics, important inventions, important inventions and questions.

In this post I am sharing important physics general knowledge questions and physics GK questions with answers for competitive exams.

This question are useful for any competitive exam like IAS, bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state related exams. This post is also related to General Science Questions for Competitive Exams.


Physics GK Questions - Basic Physics General Knowledge Questions

1. Which of the following measurements is not a unit of distance?  

A.  Ammeter
B.  Cubit
C.  Parsec
D.  angstrom


Ans .A

2. Which one of the following remains constant while throwing a ball upward?  

A.  Displacement
B.  Kinetic energy
C.  Acceleration
D.  Velocity


Ans .C

3. Pure water freezes at what temperature?  

A.  47 F
B.  32 F
C.  0 F
D.  19 F


Ans .B

4. Which vitamin is abundant in citrus fruits?  

A.  Vitamin A
B.  Vitamin B
C.  Vitamin C
D.  Vitamin D


Ans .C

5. Zinc Oxide is  

A.  Acidic
B.  Basic
C.  Neutral
D.  Amphoteric


Ans .D

6. Water is a _____________ Conductor of electricity.  

A.  super conductor
B.  bad conductor
C.  speed conductor
D.  None of these


Ans .B

7. What element’s three isotopes have different names?  

A. Helium
B. Oxygen
C. Carbon
D. Hydrogen


Ans .D




8. On which one of the following conservation laws, does a rocket work?  

A.  Mass
B.  Energy
C.  Linear momentum
D.  Angular momentum


Ans .D

9. Which one among the following radiations carries maximum energy?  

A.  Ultraviolet rays
B.  Gamma rays
C.  X- rays
D.  Infra red rays


Ans .B

10. The Central Arid Zone Research Institute (CAZRI) is located at  

A.  Jaipur
B.  Jodhpur
C.  Jaisalmer
D.  Jallandhar


Ans .B


Choose from these tabs.

You may also like

About author

Exams guru

he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

Read more articles

  Report Error : Physics General Knowledge Questions: Physics GK Question for Competitive Exams

Please Enter Message
Error Reported Successfully