Sentence Pattern related Questions and Answers of General English

Exams Guru4 years ago 127.4K Views Join Examsbookapp store google play
sentence pattern related questions and answers of general english


ssc general english questions and answers,general english questions and answers for ssc,ssc cgl question bank,general english questions for ssc exam,ssc cgl questions, general english questions and answers for IAS, RAS, general english questions and answers for Bank PO, SBI, English ssc sample papers, general english sample questions.This questions are useful for any competitive exam like IAS, bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams.

Sentence Pattern related Questions and Answers

DIRECTIONS : Identify the sentence pattern.

1. Boys are playing in the ground
A. SVO
B. SVC
C. SVA
D. SVOO




Answer:C



2. Kalpana cooks very well
A. SVA
B. SVO
C. SVC
D. SVOC



Answer:A

3. They made her my secretary
A. SVOO
B. SVOC
C. SVCA
D. SVO




Answer:B

4. Sentries have been posted all round the building
A. SVO
B. SVAA
C. SVA
D. SVC




Answer:C

5. He is sleeping
A. SV
B. SVO
C. SVC
D. SVA




Answer:A

6. I teach him English
A. SVA
B. SVOO
C. SVOC
D. SVO




Answer:B

7. India become independent in 1947
A. SVOA
B. SVA
C. SVOO
D. SVAC




Answer:B



8. She was a friendly person
A. SVA
B. SVO
C. SVOO
D. SVC



Answer:D

9. Tell me your name
A. SVO
B. SV
C. VOO
D. SOC




Answer:C

10. The boys are playing foot ball now
A. SVOA
B. SVC
C. SVA
D. SVOC




Answer:A


If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.

Sentence Pattern related Questions and Answers

DIRECTIONS : Identify the sentence pattern.

11. I smell something burning
A. SV
B. SVOC
C. SVO
D. SVOO




Answer:B



12. She seems haughty
A. SVC
B. SVO
C. SVA
D. SVOA



Answer:A

13. The Doctor gave him a shot
A. SVOO
B. SVOC
C. SVA
D. SVOA




Answer:A

14. All women love jewels and silk saris
A. VS
B. SVO
C. SVAC
D. SVA




Answer:B

15. My sister speaks English very well
A. SOA
B. SVO
C. SV
D. SVOA




Answer:D

16. The doctor advised him complete rest
A. SVOC
B. SVCC
C. SVOA
D. SVOO




Answer:D

17. Her dress appears new
A. SVA
B. SV
C. SVC
D. SVO




Answer:C



18. I have finished writing a book
A. SVOO
B. SOC
C. SVA
D. SVO



Answer:D

19. They felt the floor vibrate
A. SVOC
B. SVOO
C. SVAC
D. SVO




Answer:A

20. I don’t know him
A. SOA
B. SVO
C. SVOC
D. SVOA




Answer:B


If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.

Sentence Pattern related Questions and Answers

DIRECTIONS : Identify the sentence pattern.

21. Her dress appears new
A. SVO
B. SVC
C. SV
D. SVA




Answer:B



22. Students asked the teacher many questions
A. SVO
B. SVOO
C. SVC
D. SVCO



Answer:B

23. He stole a car recently
A. SVOA
B. SV
C. SVAA
D. SVA




Answer:A

24. Vasumathi sings every morning
A. SVOO
B. SVAA
C. SVA
D. SVO




Answer:C

25. Most of the women read novels
A. SV
B. SVO
C. SVC
D. SVA




Answer:B

Choose from these tabs.

You may also like

About author

Exams Guru

he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

Read more articles

  Report Error: Sentence Pattern related Questions and Answers of General English

Please Enter Message
Error Reported Successfully