Clock Aptitude - Clock Questions and Answers for SSC and Banking

2 weeks ago 2.8K Views
Clock aptitude questions

Clock aptitude questions asked in many competitive exams and clock problems are also important for SSC and Bank exams. Try to solve clock questions and answers for better results in upcoming competitive exams.

Here I am sharing 26 important clock questions with answers for preparation of SSC and Bank exams.  Let's find some important clock aptitude questions to practice.

You should read basics of clock related problems with solutions, if you want to save your time in the competitive exam.

Clock Aptitude Questions and answers:

1. How many times in a day, are the hands of a clock in straight line but opposite in direction?

(A) 18

(B) 22

(C) 26

(D) 28


Ans .   B


2. At what time, in minutes, between 3 o’clock and 4 o’clock, both the needles will coincide each other?

(A) 

(B) 

(C) 

(D)  


Ans .   D


3. At what time between 7 and 8 o’clock will the hands of a clock be in the same straight line but, not together?

(A) 6 min. past 7

(B)   min. past 7

(C)   min. past 7

(D)  min. past 7


Ans .   D


4. At what time between 5.30 and 6 will the hands of a clock be at right angles?

(A)  min. past 5

(B)   min. past 5

(C) 40 min. past 4

(D) 45 min. past 5


Ans .   B


5. A watch which gains 5 seconds in 3 minutes was set right at 7 a.m. in the afternoon of the same day, when the watch indicated quarter past 4 o’clock, the true time is:

(A) 3 p.m.

(B) 4 p.m.

(C) 5 p.m.

(D) 6 p.m.


Ans .   B


6. An accurate clock shows 8 o’clock in the morning. Through how many degrees will the hour hand rotate when the clock shows 2 o’clock in the afternoon?

(A) 1460

(B) 1580

(C) 1750

(D) 1800


Ans .   D


7.The angle between the minute hand and the hour hand of a clock when the time is 8.30, is:

(A) 600

(B) 750

(C) 850

(D) 900


Ans .   B


8. At what angle the hands of a clock are inclined at 15 minutes past 5?

(A)  %

(B)  %

(C)  %

(D)  


Ans .   C

 Ask me in the comment section, if you face any problem while solving clock aptitude questions. Visit next page for more clock problems.

Showing page 1 of 5

    Choose from these tabs.

    You may also like

      Report Error : Clock Aptitude - Clock Questions and Answers for SSC and Banking

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully