General Science MCQ Questions with Answers : Physics General Knowledge Questions

Rajesh Bhatia3 years ago 48.6K Views Join Examsbookapp store google play
Science MCQ Questions

General Science MCQ Questions asked in competitive exams usually. These General Science Questions and Answers are very important for SSC and Bank exams. So you must practice of General Science MCQ Questions with Answers for SSC and Bank Exams.

Here in this blog, you can practice easily General Science Questions and Answers for SSC Exam. You can practice of Physics General Knowledge Questions and increase your GK level.

General Science MCQ Questions with Answers

1) What is the use of Cresco graph?


Ans . To measure the growth of plants 

2) What is meant by Bean fort scale?


Ans . To measure the scale of wind velocity 
 

3) What is the use of Galvanometer?


Ans . To measure electric currents 

4) What is the use of Epidiascope?


Ans . To project slides and opaque objects like graphs maps etc. on screen 

5) What is the use of Gravimeter?


Ans . To measure the quantity of oil under water 

6) What is the use of Odometer?


Ans . To measure the distance covered by a vehicle 

7) What is the use of Microscope?


Ans . To magnify tiny objects 

8) What is the use of Microphone?


Ans . A device used in sound reproduction systems for converting sound in to electrical energy 

If you have any problem or doubt regarding Physics Questions and Answers for Competitive Exams, you can ask me in the comment section. To more practice for Physics General Knowledge Questions, Visit next page.

Showing page 1 of 5

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: General Science MCQ Questions with Answers : Physics General Knowledge Questions

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully