GK Questions and Answers for LDC Exam

Rajesh Bhatia2 months ago 87.5K Views
GK Questions for LDC Exam

Here, I am providing 2018 Latest Most Important GK Question Answer for LDC Exam 2018 for those learners who are preparing for LDC exams. In this post I have updated the most important questions answers around the world with latest current affairs questions and answers about many topics covered for LDC Exam.   
 

I have prepared this blog to increase your GK level as well as increase your confidence level for LDC exams. 

GK Questions and Answers for LDC Exam

1. The arrival of Vasco da Gama in Calicut, India on …………

A) 1398

B) 1495

C) 1496

D) 1498


Ans .   D

2. Whose autobiographical account is ‘Joseph Anton’ ?

A) Salman Rushdie

B) Taslima Nasreen

C) Vikram Seth

D) Julian Assange


Ans .   A


3. National Commission for Protection of Child Rights was set up in

A) 2007

B) 2006

C) 2005

D) 2004


Ans .   A

4. Who is the founder of Kottayam city ?

A) Shakthan Thampuran

B) Robert Bristo

C) T. Ramarao

D) None of these


Ans .   C


5. Narayana Guru was born on August 22, 1856, in the village of …………. Near Thiruvananthapuram

A) Chempazhanthi   

B) Karunagapally

 C) Kayamkulam        

D) Kannur


Ans .   A


6.Davis Cup is associated with:

A) Tennis

B) Football

C) Cricket

D) Hockey


Ans .   A


 
7. The largest planet in the solar system is ————

A) Saturn

B) Jupiter

C) Mercury

D) Mars


Ans .   B


8. Which river is known as ‘Chandrabhaga’ in Himachal Pradesh.

A) Ravi

B) Chenab

C) Sutlej

D) Jhelum


Ans .   B

Showing page 1 of 7

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: GK Questions and Answers for LDC Exam

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully