Partnership questions and answers for bank exams and SSC

2 months ago 3.4K Views
Partnership questions and answers

Here are important Partnership questions and answers for bank exams and SSC. These Partnership questions have been asked in competitive exams and there are chances to ask again in competitive exams. Practice with these selective Partnership questions and answers. Let's start solving by yourself with the latest Partnership questions with answers in both Hindi and English languages.

You can learn by visit here how to solve partnership problems with solutions. Click here for more practice in Hindi partnership questions and answers.


Partnership questions and answers for competitive exams:

1. P and Q started a business investing Rs. 85,000 and Rs. 15,000 respectively. In what ratio the profit earned after 2 years be divided between P and Q respectively?

(A) 3 : 4

(B) 3 : 5

(C) 15 : 23

(D)17 : 23

(E) None of these


Ans .   E


2. A, B, C enter into a partnership investing Rs. 35,000 and Rs. 45,000 and Rs. 55,000 respectively. The respectively shares of A, B, C, in an annual profit of Rs. 40,500 are:

(A) Rs. 10,500, Rs. 13,500, Rs. 16,500

(B) Rs. 11,500, Rs. 13,000, Rs. 16,000

(C) Rs. 11,000, Rs. 14,000, Rs. 15,500

(D) Rs. 11,500 Rs. 12,500 Rs. 16,500


Ans .   A


3. Reena and Shaloo are partners in a business. Reena invests Rs. 35,000 for 8 months and Shaloo invests Rs. 42,000 for 10 months. Out of a profit of Rs. 31,570, Reena’s share is:

(A) Rs. 9471

(B) Rs. 12,628

(C) Rs. 18,040

(D) Rs. 18,942


Ans .   B


4. Simran started a software business by investing Rs. 50,000. After six months, Nanda joined her with a capital of Rs. 80,000. After 3 years, they earned a profit of Rs. 24,500. What was Simran's share in the profit?

(A) Rs. 9423

(B) Rs. 10,250

(C) Rs. 12,500

(D) Rs. 14,000

(E) None of these


Ans . E


5. A and B started a business in partnership investing Rs. 20,000 and Rs. 15,000 respectively. After six months, C joined them with Rs. 20,000. What will be B’s share in the total profit of Rs.25000 earned at the end of 2 years from the starting of the business?

(A) Rs. 7500

(B) Rs. 9000

(C) Rs. 9500

(D) Rs. 10,000

(E) None of these


Ans .   A


6. Aman started a business investing Rs. 70,000. Rakhi joined him after six months with an amount of Rs.1,05,000 and Sagar joined them with Rs. 1.4 lakhs after another six months. The amount of profit earned should be distributed in what ratio among Aman, Rakhi and Sagar respectively, 3 years after Aman started the business?

(A) 7 : 6 : 10

(B) 12 : 15 : 16

(C) 42 : 45 : 56

(D) Cannot be determined

(E) None of these


Ans .   B


7. Arun, Kamal and Vinay invested Rs. 8000, Rs. 4000 and Rs. 8000 respectively in a business. Arun left after six months. If after eight months, there was a gain of Rs. 4005, then what will be the share of Kamal?

(A) Rs. 890

(B) Rs. 1335

(C) Rs. 1602

(D) Rs. 1780


Ans .   A


8. Shekhar started a business investing Rs. 25,000 in 1999. In 2000, he invested an additional amount of Rs. 10,000 and Rajeev joined him with an amount of Rs. 35,000. In 2001, Shekhar invested another additional amount of Rs. 10,000 and Jatin joined them with an amount of Rs. 35,000. What will be Rajeev’s share in the profit of Rs. 1,50,000 earned at the end of 3 years from the start of the business in 1999?

(A) Rs. 45,000

(B) Rs. 50,000

(C) Rs. 70,000

(D) Rs. 75, 000

(E) None of these


Ans .   B

If you face any problems while solving partnership questions, ask me in the comment section below. visit next page for more partnership questions and answers.

Showing page 1 of 3

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Vikram Singh

    Providing knowledgable questions of Reasoning and Aptitude for the competitive exams.

    Read more articles

      Report Error : Partnership questions and answers for bank exams and SSC

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully