problems on ages questions and answers for bank exams and ssc

5 months ago 5.6K Views
Problems on ages

There are so many types of questions asked in the competitive exams. Students should prepare all the type of questions to get selected in the exams, problems on ages questions also asked in SSC and bank exams.

Keep the practice of Problems on ages questions and answers to get good marks in your bank and SSC exams. Solve these questions and answers related to ages and relationship for your competitive exams.

To more practice, you can visit on below topics:

Problems On Ages Questions with Answers


1. The sum of the present ages of a father and his son is 60 years. Six years ago, Father’s age was five times the age of the son. After 6 years, son’s age will be:

(A) 14 years

(B)  16 years

(C)  18 years

(D) 20 years


Ans .   D


2. Q is as much younger than R as he is older than T. If the sum of the ages of R and T is 50 years, what is definitely the difference between R and Q’s age?

(A) 3 year

(B) 5 years

(C) 7 years

(D) Data inadequate

(E) None of these


Ans .   D


3. The sum of the ages of a father and his son is 45 years. Five years ago, the product of their ages was 34. The ages of the son and the father are respectively:

(A) 6 and 39

(B) 8 and 28

(C) 6 and 36

(D) 10 and 30

(E) None of these


Ans .   A


4. The sum of the ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

(A) 4 years

(B)  10 years

(C)  18 years

(D) None of these


Ans .   A


5. The difference between the ages of two persons is 10 years. Fifteen years ago, the elder one was twice as old as the younger one. The present age of the elder person is:

(A) 30 years

(B) 35 years

(C) 40 years

(D) 45 years


Ans .   B


6. In 10 years, A will be twice as old as B was 10 years ago. If A is now 9 years older than B, the present age of B is:

(A) 20 years

(B) 19 years

(C) 39 years

(D) 29 years


Ans .   C


7. If 6 years are subtracted from the present age of Gagan and the remainder is divided by 18, then the present age of his grandson Anup is obtained. If Anup is 2 years younger to Madan whose age is 5 years, then what is Gangan’s present age?

(A) 50 years

(B) 60 years

(C)  70 years

(D) 75 years


Ans .   B


8. My brother is 3 years elder to me. My father was 28 years of age when my sister was born while my mother was 26 years of age when I was born. If my sister was 4 years of age when my brother was born, then, what was the age of my father and mother respectively when my brother was born?

(A) 32 yrs, 23 yrs

(B)  33 yrs, 30 yrs

(C)  35 yrs, 31 yrs

(D) 35 yrs, 33 yrs


Ans .   A

If you want to read more questions and answers of problems on ages, visit the next page. If you face any problem or you have any query related ages questions answers, you can ask me in the comment section. 

Showing page 1 of 4

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Vikram Singh

    Providing knowledgable questions of Reasoning and Aptitude for the competitive exams.

    Read more articles

      Report Error : problems on ages questions and answers for bank exams and ssc

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully