Problems on trains aptitude questions and answers for practice

Last week 1.4K Views
Problems on trains questions

Problems on trains aptitude questions asked in many competitive exams and Problems on trains are also important for SSC and Banking exams.

Here you can learn Problems on trains aptitude questions. Prepare for competitive exam by practice Problems on trains questions and answers.

You can also learn that how to use problems on trains formulas in different equations by one click and also can practice Train problems aptitude with answers for a better score in the competitive exams.

Problems on trains quantitive aptitude questions and answers for competitive exams:

1. A train moves with a speed of 108 km/hr. Its speed in metres per second is :

(a)  10.8       

(b) 18             

(c) 30             

(d) 33.8


Ans .  c

2. A speed of 14 metres per second is the same as :

(a)  28 km/hr   

(b) 46.6 km/hr   

(c)   50.4 km/hr          

(d) 70 km/hr


Ans .  c

3. In what time will a train 100 metres long cross an electric pole, if its speed be 144 km/hr ?

(a)   2.5 second  

(b)  4.25 second

(c)   5 second  

(d) 12.5 second


Ans .  a

4. A train 280 m long, running with speed of 63 km/hr will pass a tree in :

(a)  15 sec   

(b) 16 sec   

(c) 18 sec     

(d) 20 sec


Ans .  b

5. How long does a train 110 metres long running at the speed of 72 km/hr take to cross a bridge 132 metres in length?

(a)  9.8 sec  

(b) 12.1 sec 

(c)  12.42 sec              

(d) 14.3 sec


Ans .  b

you should also read: Boat & Streams Problems

6. A train 360 m long is running at a speed of 45 km/hr. In what time will it pass a bridge 140 m long?

(a) 40 sec             

(b) 42 sec             

(c) 45 sec             

(d) 48 sec             


Ans .   a

7. A train traveling at a speed of 75 mph enters a tunnel  miles long. The train is   mile long. How long does it take for the train to pass through the tunnel from the moment the front enters to the moment the rear emerges?

(a) 2.5 min           

(b) 3 min              

(c) 3.2 min           

(d) 3.5 min


Ans .   b

8. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

(a) 120 metres  

(b) 180 metres  

(c) 324

(d) cannot be determined   

 (e) None of these


Ans .   e

9. A train 132 m long passes a telegraph pole in 6 seconds. Find the speed of the train.

(a) 70 km/hr       

(b) 72 km/hr       

(c) 79.2 km/hr   

(d) 80 km/hr


Ans . c

10. A train covers a distance of 12 km in 10 minutes. If it takes 6 seconds to pass a telegraph post, then the length of the train is :

(a) 90 m               

(b) 100 m             

(c) 120 m             

(d) 140 m


Ans .   c

If you face any problems in solving problems on trains questions, ask me in the comment section. Click next for more questions.

Showing page 1 of 5

    Choose from these tabs.

    You may also like

      Report Error : Problems on trains aptitude questions and answers for practice

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully