Selective General Knowledge Questions

5 months ago 2.5K Views
Selective General Knowledge Questions

Today I am providing Selective General Knowledge Questions and Answers for SSC, Bank and any other competitive exam. These questions will help you to increase your General Knowledge on many topics as sports, rivers and dams and many topics because these types of the question may be asked in the competitive exam.

If you are preparing of any other competitive exam, you will have to clear this section. Selective General Knowledge Questions and Answers topic is very important.

Selective General Knowledge Questions and Answers for Competitive Exam

Q : 1 Who scored the winning goal for Germany against Argentina in the finals of World Cup 2014?

(A) Mario Gotze

(B) Miroslave Klose

(C) Mats Hummels

(D) Thomas Muller


Correct Answer : A

Q : 2 Who was awarded the Golden Glove award for the best goalkeeper at the World Cup 2014?

(A) Manuel Neuer

(B) Tim Krul

(C) Julio Cesar

(D) Sergio Romero


Correct Answer : A

Q : 3 Who of the following was awarded the Golden Boot Award for most goals in the tournament of 2014?

(A) Miroslave Klose

(B) James Rodriguez

(C) Thomas Muller

(D) Neymar


Correct Answer : B

Q : 4 Who of the following was awarded the Golden Ball or the Best Player Award at the 2014 FIFA World Cup?

(A) Paul Pogba

(B) Lionel Messi

(C) Neymar

(D) Mario Gotze


Correct Answer : B

Q : 5 What kind of animal was Fuleco, the mascot for FIFA World Cup 2014?

(A) Giant Anteater

(B) Alpaca

(C) Armadillo

(D) Otter


Correct Answer : C

Q : 6 Who of the following became the second teenager in the history of World Cup football to score a goal in the finals?

(A) Antoine Griezman

(B) Kylian Mbappe

(C) Paul Pogba

(D) Raphael Varane


Correct Answer : B

Q : 7 How much was the prize money awarded to the World Cup winning team France at the tournament?

(A) 22 million dollars

(B) 26 million dollars

(C) 32 million dollars

(D) 38 million dollars


Correct Answer : D

Q : 8 Who was selected for the Man of the Match Award in the finals of World Cup 2018?

(A) Antoine Griezman

(B) Kylian Mbappe

(C) Paul Pogba

(D) Raphael Varane


Correct Answer : A

Q : 9 Who of the following was the manager of the French team at the FIFA World Cup 2018 as well as the captain of the team which won the World Cup in 1998?

(A) Ricardo Gareca

(B) Didier Deschamps

(C) Fernando Hierro

(D) Juan Carlo Osorio


Correct Answer : B

Q : 10 Who of the following won the World Cup both as the captain and manager of his country's team?

(A) Diego Maradona

(B) Mario Zagallo

(C) Franz Beckenbauer

(D) Jupp Derwall


Correct Answer : C

Showing page 1 of 4

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    This is Rajesh Bhatia. He has been teaching to the students for preparing for competitive exams for 10 years. Talk to him about your problems by connecting social media. Like him on Facebook: https://www.facebook.com/examsbook

    Read more articles

      Report Error : Selective General Knowledge Questions

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully