Selective GK Questions of World History

3 months ago 5.2K Views
Post

Here is the selective and important World History GK Question with answers on General Knowledge for all types of competitive exams. These world history GK questions have been asked in competitive exams and there are chances to ask again in competitive exams. So these world history GK questions are for your practice. 

World History GK Questions

Question 1: In which year, Alexander the Great become the king of Macedonia
1. 336 BC 
2. 323 BC 
3. 350 BC 
4. 200 BC 


Ans .  1

 

Question 2: The European renaissance started from which country
1. England 
2. French 
3. Italy 
4. Greece 


Ans .  3

 

Question 3: The Battle of Waterloo was fought in the year
1. 1800 
2. 1805 
3. 1807 
4. 1815 


Ans .  4

 

Question 4: On which island of French, Napoleon was born
1. Saint Helena 
2. Corsica 
3. Elba 
4. Operon 


Ans .  2

 

Question 5: In which year America got independence
1. 1760 
2. 1776 
3. 1780 
4. 1782 


Ans .  2

 

Question 6: Who is known as the Artist of the world-famous painting 'Mona Lisa'
1. Filippo Brunelleschi 
2. Michelangelo 
3. Vincent van Gogh 
4. Leonardo da Vinci 


Ans .  4

 

Question 7: Who was the king during the French revolution
1. Napoleon 
2. Louis XV 
3. Louis XVI 
4. Charles IX 


Ans .  3

 

Question 8: The Hundred Years' War (from 1337 to 1453) was fought between
1. England and French 
2. Germany and Russia 
3. America and Argentina 
4. England and Germany 


Ans .  1

 

Question 9: Queen Elizabeth I of England belongs to which dynasty
1. Stuart 
2. York 
3. Tudor 
4. Normandy 


Ans .  3

 

Question 10: 'Boston Tea Party' protest was associated with the revolution of
1. America 
2. Italy 
3. French 
4. India 


Ans .  1


Showing page 1 of 2

Choose from these tabs.

You may also like

About author

Rajesh Bhatia

This is Rajesh Bhatia. He has been teaching to the students for preparing for competitive exams for 10 years. Talk to him about your problems by connecting social media. Like him on Facebook: https://www.facebook.com/examsbook

Read more articles

  Report Error : Selective GK Questions of World History

Please Enter Message
Error Reported Successfully