Sports General Knowledge Questions and Answers Part #2 Series- 29

Rajesh Bhatia2 years ago 37.4K Views Join Examsbookapp store google play
sports general knowledge questions

Sports General Knowledge questions and answers, Very important Sports General Knowledge questions and answers, SSC CGL, IAS, RAS, Sports General Knowledge questions and answers | Very important Sports General Knowledge questions and answers 

GK questions and answers based on sports and players are always asked in various competitive exams conducted in India. So here have published general knowledge questions and answers based on sports for competitive exams in this article. Solve these questions and evaluate your preparation -

Sports General Knowledge questions and answers 

1. The Commonwealth completed its 50 years in  

A.  September 1999  
B.  Octomber 1999  
C.  November 1999  
D.  December 1999





Answer : C.  November 1999


2. Olympic 2004 is scheduled to be held in  

A.  Seoul  
B.  Athens  
C.  Los Angeles  
D.  Rome





Answer : B.  Athens

3. Anita Sood is associated with which of the following games/sport?  

A.  Hockey  
B.  Swimming  
C.  Table Tennis  
D.  Badminton





Answer : B.  Swimming

4. Which of the following is a pair of names of the same game?  

A.  Billiards–Snooker  
B.  Golf–polo  
C.  Soccer–Football  
D.  Volleyball–Squash





Answer : C.  Soccer–Football

5. The Wimbledon Championship is played in  

A.  Sweden  
B.  U.K  
C.  Australia  
D.  France





Answer : B.  U.K

6. Who among the following is known as Best Asian Woman Athlete?  

A.  K. Saramma  
B.  Vandana Rao  
C.  Mercy Kuttan  
D.  P.T. Usha





Answer : D.  P.T. Usha

7. How many players are there in a water polo team?  

A.  5  
B.  6  
C.  7  
D.  9





Answer : C.  7


8. Merdeka Cup is associated with  

A.  Football  
B.  Tennis  
C.  Hockey  
D.  Badminton





Answer : A.  Football

9. The Asian Games have been held in NewDelhi?  

A.  Once  
B.  Twice  
C.  Thrice  
D.  Four Times





Answer : B.  Twice

10. 13th Asian Games were held in  

A.  Singapore  
B.  Manila  
C.  Hong Kong  
D.  Bangkok





Answer : D.  Bangkok

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and  comment below.

Showing page 1 of 8

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: Sports General Knowledge Questions and Answers Part #2 Series- 29

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully