Tense Related Questions and Answers General English Series

Rajesh Bhatia2 months ago 200.6K Views Join Examsbook
tense related questions and answers general english series


ssc general english questions and answers,general english questions and answers for ssc,ssc cgl question bank,general english questions for ssc exam,ssc cgl questions, general english questions and answers for IAS, RAS, general english questions and answers for Bank PO, SBI, English ssc sample papers, general english sample questions.This questions are useful for any competitive exam like IAS, bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state related exams

Tense is the main structure of the English language, from which a sentence is made. Tense is essential to enhance your General English knowledge as well as to crack any competitive exam. Also, candidates need to know the subject, object and form of the verb before understanding Tenses questions. If you are confused in recognizing Past tense, Present tense and Future tense, then this blog can be very helpful for you.

Here, Minimum 40 Tenses Related Questions are given which you can solve Tenses Related Questions and Answers General English Series for better preparation. By solving these Tenses questions and answers you can boost your confidence and performance level in competitive exams. 

You can also practice Passive Voice Sentences.

For more practice of Test Series Visit: Test Series with Mock Test 

Tense related Questions and Answers 

1. The Earth moves round the Sun.
A. simple past
B. past perfect
C. simple present
D. past future perfect


Answer:C

2. Rain falls from the cloud.

A. past continuous

B. future continuous

C. simple present

D. present continuous


Answer:C

3. The train had left. 
A. past perfect
B. past continuous
C. past future
D. simple present


Answer:A

4. It will rain soon.
A. simple past
B. simple present
C. past future
D. simple future


Answer:D

5. The man has a gruff voice.
A. past perfect
B. present perfect
C. simple perfect
D. present continuous


Answer:C

6. Suganya is typing.
A. simple past
B. simple present
C. present continuous
D. past perfect


Answer:C

7. Mahatma Gandhi was born in Porbandar.
A. simple past
B. simple present
C. simple future
D. past continuous


Answer:A

8. Shakespeare has written dramas appealing to all people of all ages.

A. simple present

B. present continuous

C. past perfect

D. present perfect


Answer:D


9. Prasanna would have reached Bangalore by this time.
A. present perfect
B. past perfect
C. future perfect
D. simple past


Answer:C


10. I shall visit the book fair tomorrow.
A. simple past
B. simple present
C. simple future
D. future continuous


Answer:C


If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.


Tense related Questions and Answers

11. She could not marry the person of her choice.
A. simple past
B. simple future
C. past continuous
D. past perfect


Answer:A

12. When are you going to Mumbai.

A. past perfect

B. simple future

C. present perfect

D. present continuous


Answer:D


13. Have you seen the recent Hollywood films.
A. past perfect
B. present perfect
C. simple past
D. simple present


Answer:B


14. I shall visit the book fair tomorrow.
A. past perfect
B. simple future
C. future continuous
D. present perfect


Answer:B


15. Are you playing tennis?
A. simple present
B. simple past
C. present continuous
D. past continuous


Answer:C


16. I studied French at the college.
A. simple past
B. past perfect
C. present continuous
D. present perfect


Answer:A


17. It has been raining heavily.
A. simple past
B. simple present
C. present perfect continuous
D. past perfect continuous


Answer:C

18. I will have finished this work by the end of this month.

A. future perfect

B. present perfect

C. simple past

D. simple present


Answer:A


19. She always goes to bed early.
A. simple past
B. simple present
C. perfect continuous
D. present perfect


Answer:B


20. They ran fast.
A. simple present
B. simple past
C. present perfect
D. past perfect


Answer:B


If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.


Showing page 1 of 6

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: Tense Related Questions and Answers General English Series

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully
    google play

    The Most Comprehensive Exam Preparation Platform

    Get the Examsbook Prep App Today