Wildlife for competitive exam and interview,gk on Animal World Quiz series #36

3 months ago 300.4K Views
Wildlife questions for competitive exam

Wildlife for competitive exam and interview, GK on Animal              

If you are finding Related Quizzes, you can click on the best website for competitive exams for practice with quizzes here: Current Affairs Mock Test 2019 and Monthly Current Affai

This blog is related to General Knowledge Questions and Answers: 2018 

 actice with quizzes here: Current Affairs Mock Test 2019 and Monthly Current Affairs.

Q1. How many hearts does an octopus have  
(A) 9                                     (B) 5 

(C) 3                                       (D) 2

Answer :




(C) 3


Q2. An earthworm breathe with the help of 
(A) Lungs             (B) Ears 
(C) Nose                (D) Skin

Answer :




(D) Skin


Q3. Which bird can fly backwards

(A) Peacock
(B) Hummingbird
(C) Cardinal Bird
(D) Crimson Sunbird

Answer :




(B) Hummingbird

 
Q4. Which species of bird flies at the highest elevation 

(A)Bar-headed Goose
(B) Swift
(C) Canvasback
(D) Teal

Answer :




(A) Bar-headed Goose


Q5. Which animal has
largest brain in the World

(A) Dolphin            (B) Octopus

(C) Blue Whale       (D) Sperm Whale

Answer :




(D) Sperm Whale


Q6. How many muscles in each ear of a cat

(A)
6
(B) 12
(C) 32
(D) 41

Answer :




(C) 32


Q7. Which animal
exclusively eat only eucalyptus leaves and nothing else 

(A)
Koala
(B) Greater Glider
(C) Common Wombat
(D) Kangaroo

Answer :




(A) Koala

 
Q8. How far can an owl rotate its head

(A) 90 degree
(B) 160degree
(C) 235 degree
(D) 270 degree

Answer :

Showing page 1 of 3

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: Wildlife for competitive exam and interview,gk on Animal World Quiz series #36

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully