Biology GK Questions - Biology General Knowledge questions for Competitive Exams

Last month 275.0K Views
biology gk questions and answers

Biology related GK SSC CGL, Biology related General Knowledge SSC CGL Biology related GK SSC CGL for IAS or RAS, Biology related GK, SSC CGL gk 

These are important biology GK questions for all competitive exams. Here, I am providing very useful biology gk questions with answers for all the competitive exams. Practice with these selective Biology General Knowledge Questions for competitive exams.     

You can also check Objective Questions with Answers of English Grammar for SSC  Exams. These questions are very important for any types of Competitive exams. Visit: Tense Exercise with Answer for SSC Exams. 

These questions are useful for any competitive exam like IAS, bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state-related exams. For more practice, you can read also these latest biology questions and answers for the score high in your exams.

Biology Related General Knowledge Questions and Answers  

1. For which among the following is not a true fruit?   

A.  Apple 
B.  Date 
C.  Grape
D.  Plum



Answer : D.  Plum


2. Which of the following is least infectious ?  

A. leprosy
B. hepatitis
C. tuberculosis
D. conjunctivitis



Answer : A. leprosy

3. Which of the following is not a mosquito borne disease?   

A.  Dengue fever
B.  Malaria
C.  Sleeping sickness
D.  Filariasis 



Answer : C.  Sleeping sickness

4. In certain amino acids, which one of the following elements is found in addition to carbon , hydrogen, nitrogen and oxygen?  

A.  Phosphorus
B.  Zinc
C.  Calcium
D.  Sulphur 



Answer : D.  Sulphur

5. Among the following elements, which one is essential for the transmission of impulses in the nerve fibre?   

A.  Calcium
B.  Iron
C.  Sodium
D.  Zinc



Answer : A.  Calcium

6. The vitamin which is very liable and easily destroyed during cooking as well as storage is  

A.  Vitamin A
B.  Vitaminb6
C.  Vitamin C
D.  Vitamin K



Answer : C.  Vitamin C

7. The compound used in anti-malarial drug is  

A.  Aspirin
B.  Neoprene
C.  Isoprene
D.  Chloroquin



Answer : D.  Chloroquin


8. Which of the following is a skin disease?  

A.  Anaemia
B.  Pellagra
C.  Osteomalacia
D.  Rickets



Answer : B.  Pellagra

9. The richest source of vitamin D is  

A.  Cod liver oil
B.  Spinach
C.  Milk
D.  Cheese



Answer : A.  Cod liver oil

10. Which of the following tests helps in diagnosis of cancer?  

A.  X-ray
B.  Urine test
C.  Blood test
D.  Biopsy test



Answer : D.  Biopsy test

If you like the biology gk question post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.

Showing page 1 of 7

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: Biology GK Questions - Biology General Knowledge questions for Competitive Exams

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully