Current GK Questions and Answers for Competitive Exams

3 weeks ago 45.9K Views
Sf7Qcurrent-image.webp

Today I am providing Current GK Questions and Answers for SSC Exam and Competitive Exams. You can easily get 2-3 marks with the help of Current Affairs Question and Answers. This post of Current GK Question and Answers for Competitive Exams is very important also related to General Knowledge Questions and Answers and Modern History GK Questions.

Current GK Questions and Answers

1. The Reserve Bank of India (RBI) has recently raised currency derivative trade limit to how much amount for residents and foreign portfolio investors?
[A] $150 million
[B] $200 million
[C] $50 million
[D] $100 million



Ans . D


2. The Nimoo Bazgo Power Project (NBPP) is located in which state?
[A] Himachal Pradesh
[B] Jammu & Kashmir
[C] Punjab
[D] Uttar Pradesh


Ans . B


3. What is the India’s GDP growth rate forecast for year 2018, as per latest report by Moody’s Investors Service?
[A] 7.6 %
[B] 7.7 %
[C] 7.5 %
[D] 7.8 %


Ans . A


4. Which city hosted the 2nd India-Korea Business Summit 2018?
[A] New Delhi
[B] Ahmedabad
[C] Shimla [D] Kochi


Ans . A


5. Which state cricket team has won the 2018 Vijay Hazare trophy?
[A] Saurashtra
[B] Karnataka
[C] Maharashtra
[D] Hyderabad


Ans . B


6. Who has been appointed as the new editor-in-chief of the television channel Rajya Sabha TV?
[A] Sudhir Chaudhary
[B] Nidhi Razdan
[C] Rahul Mahajan
[D] Shereen Bhan


Ans . C


7. What is the India’s rank in the 2018 Inclusive Internet Index (III), which is recently released by the Economist Intelligence Unit (EIU)?
[A] 88th
[B] 47th
[C] 19th
[D] 24th


Ans . B


8.Vijayendra Saraswathi has become the 70th Shankaracharya of Kanchi Kamakoti Peetam. The Hindu monastic institution is located in which state?
[A] Kerala
[B] Tamil Nadu
[C] Andhra Pradesh
[D] Karnataka


Ans . B


9. Who has won the 2017 Laureus World Sportsman of the Year and Comeback of the Year awards?
[A] Roger Federer
[B] Virat Kohli
[C] M S Dhoni
[D] Cristiano Ronaldo


Ans . A


10. What is the theme of the 2018 National Science Day (NSD)?
[A] Science for Nation Building
[B] Scientific Issues for Development of the Nation
[C] Science and Technology for a Sustainable Future
[D] Science and Technology for Especially Abled Persons


Ans . C

Current GK



Showing page 1 of 4

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    This is Rajesh Bhatia. He has been teaching to the students for preparing for competitive exams for 10 years. Talk to him about your problems by connecting social media. Like him on Facebook: https://www.facebook.com/examsbook

    Read more articles

      Report Error : Current GK Questions and Answers for Competitive Exams

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully