Inventions-General Knowledge questions and answers

Exams GuruLast year 175.0K Views
inventions general knowledge questions

Invetions related questions and answers, inventions,questions and quizzes, quiz on inventions, important inventions, important inventions and questions, general knowledge questions and answers related to inventions, ssc cgl gk questions, ssc sample papers,gk questions for ssc,gk questions for ssc cgl, gk for IAS, GK for RAS, Invetions related questions and answers, inventions,questions and quizzes, quiz on inventions, important inventions, important inventions and questions.
This questions are useful for any competitive exam like IAS, bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state related exams.

Inventions-General Knowledge questions and answers

1. Thermo Flask was invented by

A. Dewar
B. Daimler
C. Urey
D. John Napier





Answer:A

2. Typewriter was invented by

A. Shockley
B. Sholes
C. Howe
D. none of these





Answer:B

3. Blood Circulation was discovered by

A. Louis
B. Alexander Fleming
C. William Harvey
D. none of these





Answer:C

4. Streptomycin was invented by

A. Fleming
B. Marie Curie
C. Walksman
D. None of these





Answer:C

5. Analytical Engine was invented by

A. Dewar
B. Charles Babbage
C. Daimler
D. None of these





Answer:B

6. The cause of Beri Beri was discovered by

A. Eijkman
B. Macmillan
C. Alexanderson
D. Cockrell





Answer:A

7. Atomic theory was devised by

A. Mosley
B. John Dalton
C. Daimler
D. none of these





Answer:B

8. Simpson and Harrison are associated with the invention of

A. Boson
B. Chloroform
C. Balloon
D. None of these





Answer:B

9. The field of activity of J.C. Bose was

A. Zoology
B. Botany
C. Chemistry
D. None of these





Answer:B

10. To an astronaut, the outer space appears

A. White
B. Crimson
C. Deep Blue
D. Black





Answer:D

Click to read Next questions

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below
 
 ]This questions are useful for any competitive exam like IAS, bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state related exams. You can attempt them for fun too.

Showing page 1 of 17

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Exams Guru

    he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

    Read more articles

      Report Error: Inventions-General Knowledge questions and answers

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully