Inventions-General Knowledge questions and answers

10 months ago 174.0K Views
inventions general knowledge questions

Inventions-General Knowledge questions and answers

41. The Solar System was discoverd by

A. Galleleo
B. Finsen
C. Copernicus
D. None of these





Answer:C

42. Landstrom invented

A. Metallurgy
B. Gas Engine
C. Safety Match
D. none of these





Answer:C

43. Bicycle was invented by

A. Alexanderson
B. Macmillan
C. Eijkman
D. none of these





Answer:B

44. Cholera Bascillus was invented by

A. Hoffman
B. Dunlop
C. Joseph Lister
D. Robert Koch





Answer:D

45. D.D.T. was invented by

A. Paul Muller
B. John Dalton
C. Rudolf
D. None of these





Answer:A

46. The theory of Evolution was produced by

A. Darwin
B. Einstein
C. Newton
D. Mendel





Answer:A

47. Neutron was discovered by

A. Marie Curie
B. Mendeleef
C. Rutherford
D. Chadwick





Answer:D

48. Cinematography was invented by

A. Graham Bell
B. Edison
C. Zeiss
D. Faraday





Answer:B

49. Inert gases were discovered by

A. Dalton
B. Newton
C. Roentgen
D. Ramsay





Answer:D

50. Who discovered oxygen?

A. Lavoisier
B. Joseph Priestley
C. Dalton
D. Swinton





Answer:B

Click to read Next questions

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below

 These questions are useful for any competitive exam like IAS, Bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams, and all state-related exams. You can attempt them for fun too.

Showing page 5 of 17

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Exams Guru

    he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

    Read more articles

      Report Error: Inventions-General Knowledge questions and answers

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully