Latest General Knowledge Questions for Competitive Exams

2 months ago 17.6K Views
08n8gkkkkk.webp

Latest General Knowledge Questions asked in competitive exams usually. These General Knowledge Questions and Answers are very important for SSC and Bank exams. So you must practice of General Knowledge Questions with Answers for SSC and Bank Exams.

Here in this blog, you can practice easily General Knowledge Questions and Answers for SSC Exam. You can practice of Latest General Knowledge Questions in English and increase your GK level.

Latest General Knowledge Questions for Competitive Exams

1. The hottest planet in the solar system

A. Earth
 B. Venus
 C. Mars
 D. Jupiter


Ans .B

2. The first Muslim President of the Indian National Congress

A. Azad
 B. M.A.Jinnah
 C. Badruddin Taiyabji
 D. A.P.J.Abdul Kalam


Ans .C

3. “One People, One State, One leader” was the policy of

A. Stalin
 B. Hitler
 C. Lenin
 D. Mussolin


Ans .B

4. The river that flows through Delhi is

A. Ganges
 B. Indus
 C. Yamuna
 D. Narmada


Ans .C

5. Name the plant important in sericulture

A. Pea
 B. Legumes
 C. Mulberry
 D. Cassia


Ans .C

6. The Hindustan Shipyard is located at

A. Chennai
 B. Mumbai
 C. Vishakapatnam
 D. Mangalore


Ans .C

7. Punjab is famous for

A. Nylon textile
 B. Silk textile
 C. Woolen textile
 D. Cotton textile


Ans .C

8. The oldest literary work available in Tamil was

A. Silappadikaram
 B. Tholkappiyam
 C. Thirukkural
 D. Manimegalai


Ans .B

9. Which city is famous for Cotton Industry in TamilNadu

A. Coimbatore
 B. Trichy
 C. Madurai
 D. Chennai


Ans .A

10. The state that has the largest number of Cotton textile mills

A. Maharashtra
 B. Andhra Pradesh
 C. Madhya Pradesh
 D. Gujarat


Ans .A

If you have any problem or doubt regarding Latest General Knowledge Questions for Competitive Exams, you can ask me in the comment section. To more practice for General Knowledge Questions Questions, Visit next page.

Showing page 1 of 5

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    This is Rajesh Bhatia. He has been teaching to the students for preparing for competitive exams for 10 years. Talk to him about your problems by connecting social media. Like him on Facebook: https://www.facebook.com/examsbook

    Read more articles

      Report Error : Latest General Knowledge Questions for Competitive Exams

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully