Mathematical reasoning questions with answers for Competitive Exams

Last month 24.2K Views
Mathematical Reasoning Questions

Mathematical reasoning questions are most important for competitive exams. So, don't ignore your mistakes while solving mathematical reasoning questions in your preparation. Students should try to attempt these mathematical reasoning questions with answers. Let's solve mathematical reasoning questions exercise yourself for better understanding. 

Preparation is the foundation of all competitive exams but it will be easy if you will do preparation with selective questions and answers. So keep practice with these Mathematical reasoning questions and answers.

You can read all reasoning topics by visit here: Reasoning Questions and Answers for SSC and Bank Exams.

Choose the topics of mathematical reasoning:

Mathematical Reasoning Questions with Answers:

1. If + means ÷, × means –, – means × & ÷ means +, then 38+19 – 16 x 17 ÷ 3 = ?

(A) 16

(B) 19

(C) 18

(D) 12


Ans .   C

2. If a means +, b means –, c means × & d means ÷, then 18 c 14 a 6 b 16 d 4 = ?

(A) 63

(B) 254

(C) 288

(D) 1208


Ans .   B

3. If A means +, B means –, C means ×, D means ÷, then what is the meaning of 100 D 20 C 3 A 10 B 5?

(A) 15

(B) 25

(C) 30

(D) 20


Ans .   D

4.If ÷ means ×, – means +, × means – & + means ÷, then what will be the value of the following ?

20+4×6–5÷7=?

(A) 28

(B) 32

(C) 34

(D) 36


Ans .   C

5. If + means ×, – means ÷, × means – & ÷ means +, then, 6 ÷ 36 – 4 × 2 + 2 =?

(A) 6

(B) 8

(C) 11

(D) 17


Ans .   C

6. If + means Multiply, × means Divide, – means Add & ÷ means Subtract, then, 20 – 8 × 4 ÷ 3 + 2 =?

(A) 16

(B) 20

(C) 18

(D) 31


Ans .  A

7. If P means ×, Q means ÷, R means + & S means –, then what is the value of 154 Q 14 S 7 P 3 R 25?

(A) 35

(B) 57

(C) 42

(D) 15


Ans .   D

8. P $ Q, means divide

       P # Q, means subtract

       P % Q, means add

       P @ Q, means multiply

then, 70 # 30% 80 $ 20 @ 10 = ?

(A) 60

(B) 80

(C) 20

(D) 10


Ans .   C

If you have any problem or doubt regarding mathematical reasoning questions with answers, you can ask me in the comment section. To more practice for mathematical reasoning questions with answers, Visit next page.

Showing page 1 of 5

    Choose from these tabs.

    You may also like

      Report Error : Mathematical reasoning questions with answers for Competitive Exams

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully