GK Questions - Basic General Knowledge Questions and Answers

14 hours ago 2.1M Views
GK Questions

Basic GK 2018


51. The first English Newspaper in India was started by  

A.  Dadabhai Noroji
B.  JA Hickey
C.  Lord William Bentinck
D.  Rabindranath Tagore


Ans .B


52. Who among the following was the woman Chief Justice of a High Court?  

A. Geete Mukherjee
B. Leila Seth
C. Sujata Manohar
D. Rani Jethmalani


Ans .B


53. The first field Marshal of India was  

A.  A Vaidya
B.  KM Cariappa
C.  Sunder Ji
D.  SHFJ Maneksaw


Ans .D


54. Who was the largest serving Chief Minister in India?  

A.  Bhajan Lal
B.  Chimanbhai Patel
C.  Jyoti Basu
D.  Hiteshwar Saikia


Ans .C


55. Who among the following was the first chief of the Air Staff?  

A.  Sir Ronald Lvelaw Chapman
B.  H Moolgavkar
C.  Sir Thomas Elmhirst
D.  Sir Gerald Gibbs


Ans .C


56. The second largest river basin in india is of the river  

A.  Brahmaputra
B.  Narmada
C.  Krishna
D.  Godavari


Ans .D


57. In 2011, The present Majority Leader of the Lok Sabha is  

A.  Pranab Mukerjee
B.  Sushma Swaraj
C.  Mrs.Meira Kumar
D.  Dr. Manmohan Singh


Ans .A


58. Which of the following is not a condition for become a citizen of india?  

A.  Birth
B.  Descent
C.  Naturalisation
D.  Acquiring Property


Ans .D


59. The Lok Sabha is also known as  

A.  Council of states
B.  The Upper House
C.  The House of the People
D.  Parliament


Ans .C


60. What is the age of retirement of a Judge of a supreme  

A.  62yrs
B.  68yrs
C.  60yrs
D.  65yrs


Ans .D


Choose from these tabs.

You may also like

About author

Exams guru

he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

Read more articles

  Report Error : GK Questions - Basic General Knowledge Questions and Answers

Please Enter Message
Error Reported Successfully