Permutations and Combinations Questions and Answers for Bank Exams

4 months ago 1.6K Views
permutations and combinations questions

Don't ignore the practice of permutations and combinations questions because this is an important topic in banking exams. Here are the given permutations and combinations questions and answers for your practice which will help you to solve different questions in the exam.

You should practice these questions to improve your performance as well as to obtain a better rank in the exam. You just need to learn the correct way to use formulas in permutations and combinations with different equational examples.

Permutations and Combinations Questions for Competitive Exams

Q : 1 The 'Dalong Village' covering an area of 11.35 sq. km. has recently (May 2017) been declared as Biodiversity Heritage Site under Section 37(1) of Biological Diversity Act, 2002. The village is situated in the Indian State of

(A) Manipur

(B) Madhya Pradesh

(C) Mizoram

(D) Maharashtra


Correct Answer : B

Q : 2 In how many different ways can the letters of the word 'RUMOUR' be arranged?

(A) 240

(B) 160

(C) 300

(D) 180


Correct Answer : D

Q : 3 World Tourism Day is celebrated on

(A) Sepetember 12

(B) Sepetember 25

(C) Sepetember 27

(D) Sepetember 27


Correct Answer : C

Q : 4 A box contains 2 white balls, 3 black balls and 4 red balls. In how many ways can 3 balls be drawn from the box, if at least one black ball is to be included in the draw?

(A) 32

(B) 48

(C) 96

(D) 64


Correct Answer : D

Q : 5 Out of 7 consonants and 4 vowels, how many words of 3 consonants and 2 vowels can be formed?

(A) 25200

(B) 26002

(C) 22400

(D) 25150


Correct Answer : A

Q : 6 How many 3-digit numbers can be formed from the digits 2, 3, 5, 6, 7 and 9, which are divisible by 5 and none of the digits is repeated?

(A) 35

(B) 15

(C) 20

(D) 25


Correct Answer : C

Q : 7 In how many different ways can the letters of the word 'OPTICAL' be arranged so that the vowels always come together?

(A) 830

(B) 615

(C) 720

(D) 915


Correct Answer : C

Q : 8 In how many ways can the letters of the word 'LEADER' be arranged?

(A) 261

(B) 362

(C) 420

(D) 360


Correct Answer : D

Q : 9 There are 8 men and 10 women and you need to form a committee of 5 men and 6 women. In how many ways can the committee be formed?

(A) 10758

(B) 95868

(C) 12598

(D) 11760


Correct Answer : D

Q : 10 In how many different ways can the letters of the word 'CORPORATION' be arranged so that the vowels always come together?

(A) 51400

(B) 50400

(C) 49500

(D) 43620


Correct Answer : B

Showing page 1 of 2

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Vikram Singh

    Providing knowledgable questions of Reasoning and Aptitude for the competitive exams.

    Read more articles

      Report Error : Permutations and Combinations Questions and Answers for Bank Exams

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully