Science Space General Knowledge - Space Quiz Questions and Answers

Rajesh Bhatia3 years ago 81.5K Views Join Examsbookapp store google play
Space Science

Here is the selective and important Science Space General Knowledge question with answers for all types of competitive exams. These space GK questions have been asked in competitive exams and there are chances to ask again in competitive exams. So, these Space General Knowledge questions are for your practice.      

This post of Space quiz questions and answers: 2018 is related to Selective and Latest Basic GK Questions and General Awareness Questions for Competitive Exams.

you can also visit: GK Questions 2019

You can also visit: General Science Questions

You can also visit: Physics GK Questions

You can also visit: Top 500 GK Questions

You can also visit: General English Questions and Answers

Science Space General Knowledge - Space Quiz Questions and Answers


Q.1 Which of the following phenomena cannot be observed on the surface of the Moon?

(A) Rising and setting of the Sun

(B) Solar eclipse

(C) Motion of comets

(D) Twinkling of stars


Ans .   D

2. Which of the following planets has a revolution time which is shorter than its rotation time?

(A) Jupiter

(B) Venus

(C) Mars

(D) Uranus


Ans .   B

3. Which planet looks reddish in the night sky?

(A) Jupiter

(B) Saturn

(C) Mars

(D) Mercury


Ans .   C

4. Which female astronaut spent the maximum time in space?

(A) Lisa Norwak

(B) Kalpana Chawla

(C) Sunita Williams

(D) None of these


Ans .   C

5. Which planet has the fastest revolution time?

(A) Mercury

(B) Uranus

(C) Neptune

(D) Jupiter


Ans .   A

6. An astronaut in outer space will observe the sky as

(A) White

(B) Black

(C) Blue

(D) Red


Ans .   B

7. Which of the following planets rotates in a direction opposite to the direction of earth's rotation?

(A) Mars

(B) Jupiter

(C) Venus

(D) Mercury


Ans .   C

8. What is the average distance (approximate) between the Sun and the Earth?

(A) 70 x 105 km

(B) 100 x 105 km

(C) 110 x 106 km

(D) 150 x 106 km


Ans .   B

If you have any problem or doubt regarding Science Space General Knowledge Questions and Answers, you can ask me in the comment section. To more practice for Science Space General Knowledge Questions and Answers, Visit next page. 

Showing page 1 of 10

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: Science Space General Knowledge - Space Quiz Questions and Answers

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully