Quantitative Aptitude Questions for Bank Exams

Rajesh Bhatia10 months ago 15.7K Views Join Examsbookapp store google play
Quantitative Aptitude Questions

Friends, Quantitative Aptitude is an important subject which is one of the most time-consuming topics in banking exams like IBPS PO, IBPS Clerk, SBI. Students have to solve the questions with accuracy to get score well in quantitative aptitude. If you are also preparing for bank exam then today we are providing quantitative aptitude questions through this blog. 

Today I am providing quantitative aptitude questions for  Bank Exams. You can easily get 2-3 marks with the help of Quantitative Aptitude Questions with Answers for Bank Exams. This post of Quantitative Aptitude Questions for Bank Exams is very important also related to Verbal Reasoning Questions.

Here’s a blog of Quantitative Aptitude General Knowledge Questions for Bank Exams.  As you know Quantitative Aptitude Questions is the very useful topic for Bank Exams as like General Awareness Questions.

Quantitative Aptitude Questions


1. 6389 - 1212 - 2828 = ?

(A) 2349

(B) 2493

(C) 2934

(D0 2394

(E) None of these



Ans .  A


2. 31/43 X 86/95 X 41/93 = ?

(A) 82/267

(B) 82/283

(C) 83/265

(D) 82/285

(E) None of these



Ans .  D


3. 526 X 12 + 188 = 50 X ?

(A) 120

(B) 160

(C) 140

(D) 110

(E) None of these



Ans .  E


4. 62 power 2 - 32 power 2 + 7 power 2 = 3144

(A) 17

(B) 16

(C) 19

(D) 15

(E) None of these



Ans .  E


5. 3 root 21952 + 33 = ?

(A)58

(B) 61

(C) 63

(D) 51

(E) None of these



Ans .  B


6. 7% of 5600 - 28% of 3500 = 1988

(A) 58

(B) 55

(C) 51

(D) 53

(E) None of these



Ans .  D


7. 32000 X 3/4 X ? X 1/2 = 4800

(A) 2/3 

(B) 3/5

(C) 2/5

(D) 1/4

(E) None of these



Ans .  C


8. (8536 - root 2209 X 0.3 = ?

(A) 2556.7

(B) 2456.7

(C) 2546.7

(D) 2645.7

(E) None of these



Ans .  C


9. 5/8 + 1/4 + 7/12 = ?

(A) 35/24

(B) 37/24

(C) 35/26

(D) 31/24

(E) None of these



Ans .  A


10. (3584 + 32) - 11 = root ?

(A) 10021

(B) 12001

(C) 10221

(D) 10201

(E) None of these



Ans .  D


Showing page 1 of 5

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: Quantitative Aptitude Questions for Bank Exams

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully