Prepositions form related Questions and Answers-General English

5 days ago 217.6K Views
eGn8Image-234.webp

These questions are useful for any competitive exam like IAS, Bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state-related exams.    

General English Questions 2018 for the Competitive Exams are available here. Aspirants who are in search of the General English questions can fetch the details here. We have updated the top and important General English Questions and Answers for the examination aspirants.

Choose any General English 2018 Topic for Preparation of English Questions:

Prepositions form related Questions and Answers

DIRECTIONS: Find in the blanks with correct Prepositions.  

1. Life is not a bed —- roses.
A. with
B. of
C. for
D. off


ssc general english questions and answers,general english questions and answers for ssc,ssc cgl question bank,general english questions for ssc exam,ssc cgl questions, general english questions and answers for IAS, RAS, general english questions and answers for Bank PO, SBI, English ssc sample papers, general english sample questions.


Answer:B

2. My grand father will come here —– a week.

A. with

B. before

C. at

D. within


Answer:D

3. The work was completed —– sunset.
A. for
B. in
C. at
D. about


Answer:C

4. Can you write —– this pen.
A. by
B. in
C. with
D. on


Answer:C

5. We are pleased —– your visit.
A. with
B. at
C. by
D. on


Answer:A

6. I shall meet you —– 6 o’clock.
A. by
B. at
C. in
D. during


Answer:B

7. My father will retire from service —– a year.
A. of
B. on
C. in
D. by


Answer:C

8. Suganya writes —– her left hand.

A. on

B. with

C. in

D. by


Answer:B

9. He comes —– a car.
A. at
B. by
C. with
D. on


Answer:B

10. Most of us eat —– a spoon.
A. with
B. in
C. for
D. by


Answer:A

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.

This questions are useful for any competitive exam like IAS, bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state related exams.

Prepositions form related Questions and Answers

DIRECTIONS : Find in the blanks with correct Prepositions.

11. Suriya is short —— Vidhya.
A. by
B. near
C. beside
D. besides


Answer:C

12. My wife works —– the town hall.

A. in

B. on

C. at

D. by


Answer:C

13. He was learning —– a lamb post.
A. for
B. by
C. against
D. before


Answer:C

14. I am interested —– reading novels.
A. by
B. in
C. on
D. at


Answer:B

15. Don’t point —– my mistakes.
A. in
B. at
C. out
D. for


Answer:C

16. Kanmani longs —– my friendship.
A. for
B. from
C. by
D. of


Answer:A

17. She is good —– English.
A. in
B. about
C. at
D. for


Answer:C

18. I will think —– the matter.

A. for

B. on

C. at

D. about


Answer:D

19. Can I count —– your help.
A. with
B. in
C. on
D. for


Answer:C

20. I came to live here —– 1992.
A. in
B. at
C. by
D. on


Answer:A

If you like the post please give a rating, share to your friends by clicking the share button and comment below.

These questions are useful for any competitive exam like IAS, Bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state-related exams.

Prepositions form related Questions and Answers

DIRECTIONS: Find in the blanks with correct Prepositions.

21. What are you looking —–
A. on
B. against
C. for
D. in


Answer:C

22. Whom are you talking —–

A. to

B. too

C. by

D. over


Answer:A

23. I am angry —– my sister.
A. for
B. to
C. at
D. with


Answer:D

24. Can you agree —– my proposal.
A. to
B. too
C. with
D. into


Answer:B

25. Don’t look —– on him.
A. down
B. up
C. for
D. on

Q.26 I / am going / to theatre / now. 
 A. i 
 B. am going 
 C. to theatre 
 D. now


Ans .   C


DIRECTIONS : Select the proper suffix.. 
  
 Q.27 Beauty 
 A. fy 
 B. fi 
 C. ice 
 D. ic

 


Ans .   A

Q.28 King 
 A. en 
 B. er 
 C. hood 
 D. dom


Ans .   D


Error related Questions 

Q.29 Girls usually / are taking / more time / for dressings. 
 A. girls usually 
 B. are taking 
 C. more time 
 D. for dressings


Ans .   B

Q.30 I / am going / to theatre / now. 
 A. i 
 B. am going 
 C. to theatre 
 D. now


Ans .   C

If you have any problem or doubt regarding General English questions, you can ask me in the comment section. To more practice for General English questions with answers, Visit next page.  

Showing page 1 of 3

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: Prepositions form related Questions and Answers-General English

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully