Prepositions form related Questions and Answers - General English

Rajesh BhatiaLast month 231.4K Views Join Examsbook
prepositions form related questions

Prepositions are an important part of the English language. Prepositions indicate relationships between other words in a sentence. A preposition is a word or group of words used before a noun, pronoun, direction, time, place, location, relationships, or to introduce an object. Also, Prepositions-related questions and answers are always asked of the General English section in competitive exams. So, all the students should have a good hold on prepositions.

Here, I have prepared Prepositions to form related Questions and Answers - General English in this blog to increase your confidence level of the candidates in competitive exams. By practicing Prepositions Questions provided here, you can easily score full marks in questions related to Prepositions inside English Language paper in SSC, UPSC, IBPS, RRB exams, etc. Try to solve Important Prepositions Question-Answers and improve your language skills.

Choose any General English 2021-22 Topic for Preparation of English Questions:  

Prepositions form related Questions and Answers

DIRECTIONS: Find in the blanks with correct Prepositions.  

1. Life is not a bed —- roses.
A. with
B. of
C. for
D. off


ssc general english questions and answers,general english questions and answers for ssc,ssc cgl question bank,general english questions for ssc exam,ssc cgl questions, general english questions and answers for IAS, RAS, general english questions and answers for Bank PO, SBI, English ssc sample papers, general english sample questions.


Answer:B

2. My grandfather will come here —– a week.

A. with

B. before

C. at

D. within


Answer:D

3. The work was completed —– sunset.
A. for
B. in
C. at
D. about


Answer:C

4. Can you write —– this pen.
A. by
B. in
C. with
D. on


Answer:C

5. We are pleased —– your visit.
A. with
B. at
C. by
D. on


Answer:A

6. I shall meet you —– 6 o’clock.
A. by
B. at
C. in
D. during


Answer:B

7. My father will retire from service —– a year.
A. of
B. on
C. in
D. by


Answer:C

8. Suganya writes —– her left hand.

A. on

B. with

C. in

D. by


Answer:B

9. He comes —– a car.
A. at
B. by
C. with
D. on


Answer:B

10. Most of us eat —– a spoon.
A. with
B. in
C. for
D. by


Answer:A

If you like the post please give a rating, share with your friends by clicking the share button, and comment below.

These questions are useful for any competitive exam like IAS, Bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams, and all state-related exams.

Showing page 1 of 5

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: Prepositions form related Questions and Answers - General English

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully
    google play

    The Most Comprehensive Exam Preparation Platform

    Get the Examsbook Prep App Today