Basic Computer Questions and Answers for Competitive Exams

Rajesh BhatiaLast year 354.0K Views Join Examsbook
Basic Computer Questions and Answers

Here are very useful or selective Basic Computer Questions and Answers for Competitive Exams, from which students can easily increase their performance in computer awareness section. Try to learn these Basic Computer Questions yourself and increase your confidence.

These general computer questions asked often in the bank and other competitive exams. So, students should practice these Basic Computer Questions and Answers for Banking Exams.

Choose from these blogs for collection of basic computer questions and answers:


Basic Computer Questions and Answers:

1. Father of ‘C’ programming language
 a. Dennis Ritchie
 b. Prof Jhon Kemeny
 c. Thomas Kurtz
 d. Bill Gates
 


Ans .  A

2. COBOL is widely used in applications
 a. Commercial
 b. Scientific
 c. Space
 d. Mathematical
 e. None


Ans .  E

3. The device used to carry digital data on analog lines is called as
 a. Modem
 b. Multiplexer
 c. Modulator
 d. Demodulator
 e. None


Ans .  A

4. SMPS stands for
 a. Switched mode power supply
 b. Start mode power supply
 c. Store mode power supply
 d. Single mode power supply
 e. None


Ans .  A

5. Information travels between components on the mother board through
 a. Flash memory
 b. CMOS
 c. Bays
 d. Buses
 e. Peripherals


Ans .  E

6. The 16 bit Microprocessor means that it has
 a. 16 address lines
 b. 16 Buses
 c. 16 Data lines
 d. 16 routes
 e. None


Ans .  C

7. Best Quality graphics is produced by
 a. Dot Matix
 b. Laser Printer
 c. Inkjet Printer
 d. Plotter
 e. None


Ans .  D

8. The lowest form of Computer language is called
 a. BASIC
 b. FORTRAN
 c. Machine Language
 d. COBOL
 e. None


Ans .  C

Ask me in the comment section if you face any problems while solving computer questions. 

Showing page 1 of 6

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: Basic Computer Questions and Answers for Competitive Exams

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully
    google play

    The Most Comprehensive Exam Preparation Platform

    Get the Examsbook Prep App Today