Current Affairs Question and Answers for Competitive Exams

2 months ago 9.8K Views
cvgZcurrent-affairs.webp

These are very important and latest GK Questions and general awareness 2018 questions  for all competitive exams like IAS, Bank PO, SSC CGL, RAS, CDS, UPSC exams and all state-related exam. Practice with this huge collection of Basic General Knowledge Questions and Answers.

Choose any General Knowledge 2018 Topic for Preparation of Gk Questions:

 

Today I am providing Current Affairs Questions and Answers SSC Exam and Competitive Exams. You can easily get 2-3 marks with the help of Current Affairs Question and Answers. This post of Current Affairs Question and Answers for Competitive Exams is very important also related to General Knowledge Questions and Answers. and Modern History GK Questions.

Current Affairs Question and Answers for Competitive Exams

1. Which country to host the 23rd edition of the World Congress on Information Technology (WCIT-2019)?

[A] Mexico

[B] Brazil

[C] Canada

[D] Armenia


Ans . D

2. The Chandrapur Super Thermal Power Station (CSTPS) is located in which state?

[A] Maharashtra

[B] Madhya Pradesh

[C] Tamil Nadu

[D] Odisha


Ans . A

3. India has contributed how much amount of aid for rehabilitation work in cyclone-hit Tonga?

[A] $2 million

[B] $1.5 million

[C] $1.0 million

[D] $2.5 million


Ans . C

4. Billy Graham, the renowned Christian evangelist has passed away. He was related to which country?

[A] France

[B] United States

[C] United Kingdom

[D] South Africa


Ans . B

5. What is the theme of 7th edition of the Youth Festival 2018 in New Delhi?

[A] Let Love Live

[B] Let Unite for Nation

[C] Let Save Trees

[D] Let Help Nation


Ans . A

6. Suresh Seth, who passed away recently, was associated with which political party?

[A] Bahujan Samaj Party

[B] Bharatiya Janata Party

[C] Indian National Congress

[D] Nationalist Congress Party


Ans . C

7. India will co-host the first International Solar Alliance (ISA) summit with which country?

[A] France

[B] Germany

[C] Japan

[D] Canada


Ans . A

8. What is the theme of the 2018 International Mother Language Day (IMLD)?

[A] Quality education, language(s) of instruction and learning outcomes

[B] Inclusion in and through education: Language counts

[C] Linguistic diversity and multilingualism count for sustainable development

[D] Towards Sustainable Futures through Multilingual Education


Ans . C

9. The Telangana government has signed a technology partnership agreement with which country at the World Congress on Information Technology (WCIT) 2018?

[A] Sri Lanka

[B] Taiwan

[C] Japan

[D] Australia


Ans . B

10. The India International Textiles Expo (IIT Expo) has started in which city?

[A] New Delhi

[B] Kathmandu

[C] Kolkata

[D] Colombo


Ans . B

Showing page 1 of 2

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    This is Rajesh Bhatia. He has been teaching to the students for preparing for competitive exams for 10 years. Talk to him about your problems by connecting social media. Like him on Facebook: https://www.facebook.com/examsbook

    Read more articles

      Report Error : Current Affairs Question and Answers for Competitive Exams

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully